Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.09. 13:57 mijemaja

Fekete bab Kubából

Címkék: köret bab előétel #összes kubából

Azt mondta az idegenvezető kubai leányzó, aki Pesten a BME-n tanult atomfizikusnak, de mire végzett, Kuba abbahagyta az atomerőmű programot, szóval azt mondta, hogyha ki kell emelnie kubai ételt, az a feketebab.

Kértük is, együnk autentikus kubai kaját.
 
Kaptunk is: fekete babot.
 
KUBAI FEKETE BAB
 
Hát, szegény babocska ott volt magában, úgy ahogy só nélkül (!), némi babérlevél és bors társaságában megfőzték puhára, leszűrték és elénk tették a tányérra.
 
Fekete babpüré
 
Aztán viszont volt egy másik változata is, és az jobban ízlett: ennél a megfőtt babot összeturmixolták finom olajon megpirított hagymával és fokhagymával, aztán kicsi citromlével lazították, végül ebbe a masszába forgatták bele a többi sima főtt fekete babot.
 
Ugyanezt meg is lehetett pirítani a sütőben, vagy kenyérrel, pirított kenyéren is ehettük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr12068878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása