Nemcsak körözöttel lehet ám tölteni a paprikákat!
- sima juhtúróval
- tejfölös juhtúróval
- vajjal habosra kevert juhtúróval
- egye fene, igazi vajas túrókrémmel is
- vagy mint a felső képen láthatjátok, ízesített juhtúróval, pl. pestóval kevertem el a túrót és belevágtam finom rucolasalátát is. Finom ám!!!
A juhtúróba a pestón kívül apróra vágott retket kevertem, és az így készített, tejföllel lazított túrókrémmel töltöttem meg a paprikákat.
Fetasajtot is szoktam elkeverni tejföllel, hasonlóképp ízesítem, és töltöm vele a paprikákat.
Az a jó ebben, hogy a paprika már ott van ízesítőnek, zamatosan kiegészíti a krémeket.
Túrót, krémsajtot és kaprot kevertem össze, sóztam, borsoztam és megtöltöttem vele a paprikát.
Látszik a képen, milyen finom volt?
Tejszínes sajthoz habosra kevert vajat adtam 1:1 arányban, belevágtam egy zöld újhagymát, egy kisebb, húsos zöldpaprikát, sóztam és borsoztam, kicsi snidlinggel ízesítettem.
Pirított kenyérre kenve tálaltam.
Dalma is dicsérte!
Juhtúrót krémsajttal lazítottam:
- zöld salátát vágtam bele,
- apró kockákra vágott lilahagymát,
- egy kevés fehér hagymát
- kömény, só volt a fűszere
- kevés savanykás szőlőt is kimagoztam és belekockáztam,
- de egyébként kovászos uborkát szoktam összeaprítani hozzá.
Avokádókrémmel és sajtkrémmel, korianderzölddel töltött paprika
- elkészítem az avokádókrémet: avokádó, olaj, hagyma, kis fokhagyma, citromlé, só, bors összeturmixolva
- ezt az egészet lazítom a kis műanyaghengeres tejszínes sajtkrémmel,
- hozzákeverem a korianderzöldet összeaprítva
- pirítóskenyérrel tálalom, mert arra rákarikázva, lilhagymával az igazi!