Balról jobbra:
- albán raki (életemet kockáztattam érte! Ráadásul segített a fertőtlenítésben, amikor bekerültem a balesetem miatt a tiranai Központi Katonai Kórházba kerültem…)
- Bock féle bolti
- villányi saját, a helybéli pálinkafőzdében kifőzetett
- bosnyák snapsz
A legjobb törköly viszont eddigi kóstolgatásaim alapján ez a képen látható finomság.
A siklósi pálinkafőzdébe vitték kifőzni a törkölyt, és azt mondta a kifőzdés, hogyha jót akar a tulaj, vegyen gyorsan pár kiló narancsot és birsalmát a piacon.
Ezzel a kevés adalékkal készült ez a törköly: és ha lehetett volna, vettem volna belőle idehazulra is – selymes, gyümölcsös, mégis erős, torok- és gyomormelengető volt!
Kökény és vodka együtt:
kökénypálinka (csak kökény és vodka együtt érlelve)
és kökénylikőr (cukorszirupban felfőzött kökény vodkában érlelve).
Újvidéki útmenti de 55 fokos, víztiszta és biztosan baktérium és gombaölő szilvapálinka