Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.11. 12:56 mijemaja

Harcsaszeletek provenszi fűszerkeverékkel

Címkék: harcsa halak főétel fűszerkeverék #összes

Vannak fűszerkeverékek, amiket nagyon megszeret az ember, ilyen a provenszi (provance-i).

A levendula bukéja olyan könnyed benne, mint egy mosoly a szánk szögletében, alig lehet észrevenni, mégis szebb tőle a napunk, attól meg finomabb az étel.
 
Könnyű húsok könnyed ízesítője hát ez a fűszerkeverék, sose jártam Provance felé, de a sok ottani kép alapján ez egy lélekmelegítő fűszercsapat.
 
Elkészítése roppant egyszerű.
 
  1. A halszeleteket bedörzsölöm a fűszerkeverékkel – és teszem sütni, vagy a fűszert az olajjal elkeverem, és pácolom benne 1-3 órát a halat.
 
  1. Serpenyőbe zsiradékot teszek és felmelegítem. Amikor a beledobott só serceg, akkor belerakhatom a halszeleteket.   Figyelem, lányok! A lazac rendesen viselkedik (az is ugyanígy készíthető), de a harcsa talán vizesebb, de nagyon köpköd. Ha van zsírfröccenés ellen védőfedőtök (valami szitaforma kerek, nyeles valami,m amit „fröccsenségátlónak” neveznek), akkor tegyétek rá.
 
  1.  3-4 perc az egyik oldal, ugyanannyi a másik, ha elég meleg a serpenyő alja. Óvatosan fordítsátok, egy húslapát és egy kés/fakanál kell hozzá, ne törjön, ne is ragadjon le a húsdarab fordításkor.
 
  1. Tányérra teszem és azon melegében tálalható. Néha azon melegében egy-egy gerezd fokhagymát is rányomok, főként, ha apátoknak készítem. Apátoknak a felső képen zöld spenótos tésztával tálaltam, amire juhtúrós kapros tejfölt tettem, - és nem panaszkodott, pedig nem is szereti a tésztát, de szereti a juhtúrót…
 
Provenszi fűszerkeverék összeállítása: rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, zsálya, oregano, levendula az alap, de lehet benne izsóp, babér, petrezselyem, édeskömény is – szerintem ki-ki összedobhat magának egy hangulatot – bizonyára Provance-ben sem egyezik minden háztartásban az a keverék…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr202074059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása