Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.14. 10:30 mijemaja

Backamadarasi padlizsán eltevés télre

Címkék: padlizsán befőzés #összes erdélyországból

Backamadaras egy tündéri szép, gondozott egyutcás falu a Nyárád mentén, Marosvásárhely és Segesvár között.

Tisztaszívű magyar emberek lakják, olyan az egész Nyárádmente, mint az én szépséges Galgamentém, úgy kanyarog és köt szépen pántlikára falvakat, mint a Galga is teszi.
 
Ott élt a sógorom, és Ida néni, az ő madárcsontú, ibolyakék szemű édesanyja termeli a kertben a padlizsánt.
Amikor érik, kilószám szedi le és előkészíti a hosszú télre a következők szerint:
-          megsüti feketére
-          Lehámozza a héját
-          Összevágja hosszában csíkokra (tudjátok, csak fakéssel, nehogy megfeketedjen a húsa! Akkor gusztustalan volna, és kár lenne érte!)
-          nylontasakokba teszi
-          lefagyasztja.
Így kaptam én is belőle.
 
Egy-egy ilyen tasak egy-egy nagyobb adag vinetakrémhez elegendő, előkészített padlizsánt tartalmaz.
Elő kell venni, ki kell olvasztani finoman, lassan a hűtőben, és készülhet is a padlizsánkrém.
Nézzétek csak, milyen jó is ez a finomság!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr782080304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása