Aci Pul Kirmizibiber – ez volt a tasakon. Megpróbáltam lefordítani:
Aci = csípős (tatli jelentené, hogy édes)
Pul = durvára tört (toz lenne a finomra őrölt)
Kirmizi biber pedig a piros paprika.
A jordániai pasi megesküdött, hogy ezt marokszám eszik. Gondoltam, nekünk is kéne egy maroknyit elhasználni belőle.
Akciós volt a csirkeszárny, a KFC is favorizálja (én is náluk) a csípős csirkeszárnyat, hát – ésszerűnek tűnt erre felhasználni.
Hozzávalók: csirkeszárny, csípős paprika, olaj, paradicsomlé vagy püré, só, bors, pici liszt.
Elkészítése:
1. A csirkeszárnyakat beszórtam: liszt-fehér bors-só-piros paprika-török olajos csípős paprika keverékével.
2. Tepsibe raktam jó sűrűn, összeszorítva.
3. Egy kevés olajjal és egy ici-pici paradicsomlével öntöttem le az egészet, épphogy csak aláöntöttem egy gondolatnyi vizet, aztán lefedtem az egészet.
4. Megsütöttem:
- Sütőben 15-20 percig lefedve pároltam.
- Akkor megfordítottam a csirkeszárnyakat, majd a fedőt levéve fél órát tovább sütöttem, egészen addig, amíg jól meg nem pirultak.
- Még egyszer átforgattam a maradék mártásban, a másik oldalát is árpirítottam, és cirka 1 óra alatt el is készült.