Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.16. 14:11 mijemaja

Libaszárny mustban sütve elvégre Márton nap volt, volt must is lefojtva

Címkék: főétel liba #összes

Úgy készítem, mint ahogyan otthon szoktuk, azzal a különbséggel, hogy jóféle villányi must került a fűszeres libaszárny mellé a fedő alá. Jöjjön hát a hagyományos otthoni recept:

Libaszárny hagyományosan sütve
Turmixba teszek egy kis fej vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát, 1 ek mustárt és 2-3 ek olajat.
Összeturmixolom. Fűszereket keverek hozzá:
-          1 ek őrölt fekete borsot,
-          1 ek édes piros paprikát
-          A liba szereti csípősen is a paprika társaságát, s mi csípősen a libát, vagyis jön 1 tk csípős paprika is.
-          Adhatok szárított zöldfűszert is ( 1-1 kk vagy tk borsikafüvet, bazsalikomot, kakukkfüvet, majoránnát, oreganot, vagy a balkonkertem zöld ízéből 1 ek-nyit).
 
Ezzel a péppel bekenem az előtte besózott libaszárnyakat, így teszem a tepsibe.
Meglocsolom fehér borral. Tudjátok, ez a „prémium” kivitel, ha maradék levessel locsolom, az „klassico”, és sima vízzel, mint szegény Édes a gyerekkoromban, amikor erre futotta. Lefedem az egészet
Közepes tűzön egy órát-másfél órát párolom, s ha puha, akkor magasabb tűznél, magasabb rácsra téve, fedő nélkül megpirítom.
 
Orosz boltban (ARBAT a Corában, Lukoil kutaknál) lehet kapni mustárport, na jó, a Culinalis-ban is, stb., és össze is törhetem a mustármagot…
Szóval ha van mustárpor, akkor érdemes fűszerkeveréket készíteni vele: 
-          1 ek mustárporhoz adok
-          1 ek fokhagyma port és ha van 1 ek vöröshagymaport is, de arra általában sajnálom a pénzt, inkább hagymát adok az ételhez…
-          1 ek őrölt fekete borsot,
-          1 ek édes piros paprikát
-          Ha csípősen szeretjük, akkor 1 tk csípőset is
-          Adhatok szárított zöldfűszert is ( 1-1 kk vagy tk borsikafüvet, bazsalikomot, kakukkfüvet, majoránnát, oreganot, vagy a balkonkertem zöld ízéből 1 ek-nyit).
 
Gasztroajándéknak libafűszer?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr772086236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása