Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.18. 10:51 mijemaja

Csemege libamáj libahájjal

Címkék: máj belsőség főétel libamáj liba húsok édestől aszódról #összes

Nem tudom, mikor olvassátok ezt, de a Bosnyák téri piacon 630Ft volt kilója ma a csemege libamájnak. Tudjátok, a máj fontos a táplálkozásunkban (Dr Gerson a kúrái elején), ezért forszírozom nálatok, és ez a finom, olcsó máj jó ürügy erre.

Kértem hozzá hájat is, elvégre a májat legjobb a hájjal sütni, akkor zsírunk is lesz, és ha a háj bőrös, akkor töpörtyűnk is. 
Gyakran készítem így!
 
A májat szépen bepakolom egy tepsibe / jénaiba. A májra ráteszem a hájdarabokat.
Megszórom oregánóval az egészet. Kakukkfű, borsikafű is jó!
Sütőbe teszem a tepsit, közepes hőfokra kapcsolom, és egy óra múlva már érdemes megnéznem, megpirult-e olyan szépen, mint itt a képen.
 
A májat kiveszem, tálra teszem és tálalom.
A tepsiben visszamarad a zsír és a hájdarabok.
A zsírral kezdem a további tennivalókat: Leöntöm a fölösleges zsírt szép kis üvegekbe, a tepsiben csak egy vékony réteget hagyok, annyit, amin a töpörtyű megpirul a további melegben.
(1-2 kisebb üvegre való jön össze, attól függően, mennyi volt a háj mennyisége.)
Higgyétek el, az ilyen zsírral érdemes főzni is, zsíros kenyérnek is finom!
 
Édes egyik nagy kedvence volt: a hájjal sült máj egy részét összetörte villával (darálva jobb, de ehhez nemigen volt Édesnek türelme) – és úgy tette üvegekbe, a tetejére egy kis tiszta zsírt öntve, és ez így bármeddig elállt. Gondolom nem Édes találmánya ez, a sok szegény tót próbált tartósítani…
 
 
 
A tepsibe a töpörtyűk mellé tehetek felkockázott krumplit, és együtt sütöm meg a tepertővel – nagyon finom pirult krumplit kapok így!
A tepertő is megpirul – ehető a krumplival is, magában is. lilahagyma karikával, hmmmmm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr592090999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása