Elismerem: zsíros, de a zsíros részeket nem kell megenni, és az egyik legfinomabb hús, a kutyák sorban ülnek a maradékokért.
- A húst felvágom szeletekre, besózom, borsozom, meghintem őrölt köménnyel.
- A tepsibe tett hússzeleteket bőven megszórom összenyomott fokhagymával (lehet egyben is hagyni!!)
- Mellé teszek egy félbevágott fej hagymát ízesítőnek
- leöntöm 1-2 pohárka vízzel,
- és rákanalazom az egész zsírt.
- Berakom a sütőbe, és 150-160 Co-on jó két órát lefedve sütögetem.
- Kiveszem: a zsírt üvegekbe öntöm. (Tudjátok, villát teszek bele, el ne pattanjon az üveg a forró zsírtól!)
- A húst visszateszem magasabb hőfokra 10-15 percet megpirulni. Ami lehet, kisül belőle. Mindannyian jóízűen esszük, szereti a reteksalátát, a sima krumplit, de kenyérrel is finom ám!