Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.18. 10:37 mijemaja

Fokhagymás sült oldalas mangalicazsírban

Címkék: hagyma fokhagyma főétel disznóhús oldalas húsok édestől aszódról #összes

Elismerem: zsíros, de a zsíros részeket nem kell megenni, és az egyik legfinomabb hús, a kutyák sorban ülnek a maradékokért.

Tamás kedvéért készítettem most el: kérte, adjak neki oldalas zsírt a jóízű újhagymához.
 
Hozzávalók:
-          oldalas
-          sok fokhagyma
-          fűszerek: só, bors, köménymag
-          egy fej félbevágott hagyma
-          egy nagy doboz bolti mangalicazsír
Elkészítése:
 
  1. A húst felvágom szeletekre, besózom, borsozom, meghintem őrölt köménnyel.
  2. A tepsibe tett hússzeleteket bőven megszórom összenyomott fokhagymával (lehet egyben is hagyni!!)
  3. Mellé teszek egy félbevágott fej hagymát ízesítőnek
  4. leöntöm 1-2 pohárka vízzel,
  5. és rákanalazom az egész zsírt.
  6. Berakom a sütőbe, és 150-160 Co-on jó két órát lefedve sütögetem.
  7. Kiveszem: a zsírt üvegekbe öntöm. (Tudjátok, villát teszek bele, el ne pattanjon az üveg a forró zsírtól!)
  8. A húst visszateszem magasabb hőfokra 10-15 percet megpirulni. Ami lehet, kisül belőle. Mindannyian jóízűen esszük, szereti a reteksalátát, a sima krumplit, de kenyérrel is finom ám!
 
És persze a finom sült zsír – Tamás is kap, keresztapátok is belőle, de nekünk is marad!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr72090941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása