Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.18. 11:21 mijemaja

Kecskesajt és pesztós gouda dióolajban fűszerekkel pácolva

Címkék: reggeli olaj sajt előétel #összes

Dióolajat lehet kapni, nagyon finom, és salátákhoz, sajtokhoz használom.

A sajtokat egyszerűen pácolom benne (ahogyan a fetasajtokat is így teszem el fogyasztásra:
-          felkockázom a sajtot (a képen éppen pesztóval zöldített-ízesített goudát, és egy piaci kecskesajtot),
-          beleszórom az üvegcsébe,
-          közben fűszerezem:
-         általában egész fekete borsot, zöldborsot vagy rózsaborsot szórok,
-         borókát,
-         szegfűborsot,
-         chilipelyhet,
-         apró kockára vágott aszalt paradicsomot
-         néha mustármagot is teszek hozzá
-          aztán felöntöm az olajjal,
-          és lezárva sötét helyre teszem a hűtőben.
 
Pár nap múlva már sokkal finomabb, érett a sajt, de hetek múlva is fogyasztható (tapasztalatom szerint fél év a kihordási ideje a hűtőben. Ahogy múlnak a napok, a sajtok egyre teltebb, érettebb, fűszeresebb ízűek lesznek! Kaptam már francia diós sajtot is – az fantasztikus ízű lett így!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr112091111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása