Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.21. 13:48 mijemaja

Káposztás tészta megsütve

Címkék: tészta káposzta főétel bacon #összes érsekújvárról

Káposztás tészta simán sütve

 
Az elkészült maradék káposztás tésztát azért sütöm néha át csak úgy, magában, mert:
-          nagyon szeretjük a pirult ízt,
-          és a tészta is új életre kel benne.
Ahogyan a tészta szaftosan (nem kiszáradva!) megbarnul, megpöndörödik, és roppan a fogunk alatt…
Elkészítése: Jénaiba teszem a maradék káposztás tésztát, és egyszerűen csak átsütöm.
 
Ha luxus minőségben készítem, akkor szalonnapörcöt vagy baconkockákat szórok rá, és azzal pirítom meg.
 
Káposztás tészta rakott tésztaként
 
Megfőzöm a tésztát, szokás szerint elkeverem olajjal, csak kicsit bővebb olajjal
Elkészítem a káposztát, fűszerezem, só bors, ahogy eddig is
Jénaiba egy kis olajat öntök, megszórom zsemlemorzsával, és jöhetnek a rétegek: Tészta-káposzta- tészta.
Szórok a tészta tetejére baconkockákat, vagy fektetetek bacon csíkokat.
Végül az egészet az előmelegített sütőben átpirítom, mire a szalonna megsül, addigra OK. (Azért fontos az előmelegítés, hogy ne száradjon a tészta, rögtön pirulni kezdjen!)
 
A képeken: 
 
- morzsa a jénai aljára
- arra a tészta, majd a káposzta
- újabb réteg tészta
- jöhet a” baconborítás”
- és mehet a jénai az előmelegített sütőbe
- 10-15 perc lefedve, aztán megpirítom a szalonnát 25-30 perc alatt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr922097978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása