Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.23. 10:28 mijemaja

Egyiptom illata vagyis hibiszkusz és rózsabimbó tea

Címkék: ital tea rózsa gyógynövény gyógytea hibiszkusz #összes

Hibiszkusz virág és rózsabimbó teafőzés előtt…                     … és teafőzés után

Komoly név, komoly illat: képzeljétek csak el: szárított rózsabimbók és illatos hibiszkusz együtt! Sűrű piros tea ám ez, gondoltam is, hogy teszek hozzá fahéjat, kicsi szegfűszeget, netán szárított narancshéj darabkákat, és átkeresztelem „Arábia illatának”.
Kairói fűszerpiacon vettem: ezért maradt az „Egyiptom illata” elnevezés. Ott a boltokban – ha kinézték belőled a vásárlást- akkor mindig megkínáltak teával: mentatea vagy hibiszkusztea volt a menü.
 
Nagyon finom, és egyszerű is, csak kell hozzá a kairói piac…A tea finom volt, elfogyott, Kairó messze van, a kertünk rózsái közel, és megráztam magam, mert rájöttem, ez a tea „könnyen előállítható”, még olcsónak is mondanám, ugyanakkor nagyon-nagyon finom, illatos és cukor nélkül simán iható.

A házilag elkészített egyiptomi teának két összetevője van: kertben vagy keresztapátoknál szedett rózsaszirmok, rózsabimbók és a Herbaházban, Herbáriákban vagy éppen Egyiptomban vett hibiszkuszvirág.

egyiptomi hibiszkusztea rózsával.JPG

A kinyílt rózsákat szirmokra szedem, a bimbókról a zöldek nagyját leszedem, megszárítom mindet, és a hibiszkusszal 2/3-1/3 arányban összekeverem.

Egy csésze teához minimum egy lapos ek kell, maximum egy púpos ek elegendő.

Leforrázom, letakarom, hagyom 6-8 percet ázni,

Leszűröm és melegen tea, hidegen üdítő!!!!

Egyiptomban forralják a teavízben - de én csak forrázni szeretem, s így készítem nektek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr542103175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása