Tudom, nem nagy dolog virslit főzni, de azért fontos tudnotok a következőket:
- először is ne sajnáljátok a normális virslikre a pénzt, mert fillérekért nem lehet fogyasztható virslit kapni
- kevés vizet rakjatok alájuk még hidegen, (félig se érjenek bele), és ne a zubogó vízbe dobjátok be őket.
- nem kell agyonforralni, egy gundeles szakács azt mondta, hogy szerinte 70oC-on elég pár percig tartani. Én éppen felforralom, elzárom és gőzben tartom pár percig. Ha így készítem, nem is „robbannak” szét!
- Ne vegyétek ki a levéből, sokkal szaftosabb, ha abban hűl ki. Csak tálalás előtt érdemes tányérra tenni.
- Ne feledjétek el mellé tenni a tormát: tisztítja a légutakat, nagyon egészséges fűszerünk!! Próbáljátok megszeretni.
-
A mustár is egészséges, tehát azt is egyétek hozzá.
A felső képen sajtli, alatta bécsi roppanós virslit láthattok, az alatt juhbeles virslit, és sok sajtlit – ezek a kedvenceink.