Füstölt pisztráng egyszerű és gyors vacsora vagy egy pikáns, különleges vendéglátó étel. (Azért, mert mint Mátyás okos parasztlánya, aki „hoz is meg nem is”, ez az étel is „egyszerű is, meg nem is”.
Tagline
2010.06.23. 09:58
Füstölt pisztráng
Címkék: pisztráng főétel előétel #összes
Füstölt pisztráng egyszerűen
Egyszerű, mert a füstölt pisztrángról csak leszedem a ruháját (na jó, lenyúzom a bőrét), kifilézem, és készen is van a füstölt pisztráng, tányérra tehető és tálalható.
Nem is olyan egyszerű, ha szépen tálaljuk!!! – és ettől lehet pikáns vendéglátó étel.
Én a következőkkel kínálom:
a.) majonézes saláta, leginkább krumpli
b.) céklasaláta (majonézzel, tejszínnel, almával, répával, szóval zöldségesen és citrommal savanyítva)
c.) tormakrém (sima torma tejszínhabba keverve, torma főtt lisztes-vajas krémmel, azaz besamellel összekeverve – nagyon szereti egymást a füstölt íz és a torma, ezt egy életre érdemes megjegyeznetek, lányok!)
d d.) pesztóval, mert a bazsalikom íze is igen jól passzol hozzá
Füstölt pisztráng sült krumplival
Természetesen illik a héjában sült burgonya is köretnek, tálalni lehet úgy, hogy jó nagy krumplikat sütök, félbevágom őket, (kicsit levágom a másik oldalán is, hogy ne billegjen a krumpliágy), erre fektetem ugyanis tálaláskor a halfilét.
Illik hozzá kísérőnek:
- bármilyen sajt, leginkább reszelve,
- és a hagymasaláták bármely változata
Füstölt pisztráng zöld salátaágyon
Lehet kínálni a kifilézett halszeleteket „zöld salátaágyon”is – nagyon szép, mutatós így.
Saláta lehet bármelyik, és a jégsalátát, a fejes salátá nagyon szeretem hozzá.
Ekor a mártásokat lehet variálni:
- mustáros majonézes
- tormás-tejszínes
- fokhagymás-tejfölös
- ajvár és társai mind jöhetnek mellé, színesíteni a kínálatot és a salátákat.
Füstölt pisztráng madársalátával és céklával tartárral leöntve
Összevágom csíkokra a kifilézett halat is és a céklát is, lazán összekeverem a saláta levélkékkel, majd végül zöldhagymás (vagy egyéb zöldfűszeres) tartárral megcsíkozom a tányérokon.
Füstölt pisztráng falatkák
Egyszerűen kockákat vágok a pisztrángfiléből, és megpróbálok fogpiszkálóval átszúrható, s úgy tálalható falatkákat prezentálni. (Leginkább halszerető vendégeknek.)
Alul: kenyér/bagett korong zsemle/kiflikorong almakorong körtekorong
Pirított kenyér/zsemle/kifli korong
Középen tejszínhabos tormakrém cékla reszelt cékla tejföllel
Cékla és répacsíkok citromlével sajtlapocska reszelt sajt lilahagyma karika póréhagyma karika zellerszár karika
Felül: füstölt pisztrángkocka vagy csík
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr992103084
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.