Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.23. 09:58 mijemaja

Füstölt pisztráng

Címkék: pisztráng főétel előétel #összes

Füstölt pisztráng egyszerű és gyors vacsora vagy egy pikáns, különleges vendéglátó étel. (Azért, mert mint Mátyás okos parasztlánya, aki „hoz is meg nem is”, ez az étel is „egyszerű is, meg nem is”.

Füstölt pisztráng egyszerűen
 
Egyszerű, mert a füstölt pisztrángról csak leszedem a ruháját (na jó, lenyúzom a bőrét), kifilézem, és készen is van a füstölt pisztráng, tányérra tehető és tálalható.
 
Nem is olyan egyszerű, ha szépen tálaljuk!!! – és ettől lehet pikáns vendéglátó étel.
Én a következőkkel kínálom:
 
     a.)    majonézes saláta, leginkább krumpli
     b.)    céklasaláta (majonézzel, tejszínnel, almával, répával, szóval zöldségesen és citrommal savanyítva)
     c.)    tormakrém (sima torma tejszínhabba keverve, torma főtt lisztes-vajas krémmel, azaz besamellel összekeverve – nagyon szereti egymást a füstölt íz és a torma, ezt egy életre érdemes megjegyeznetek, lányok!)
d   d.)   pesztóval, mert a bazsalikom íze is igen jól passzol hozzá
 
 
 
Füstölt pisztráng sült krumplival
 
Természetesen illik a héjában sült burgonya is köretnek, tálalni lehet úgy, hogy jó nagy krumplikat sütök, félbevágom őket, (kicsit levágom a másik oldalán is, hogy ne billegjen a krumpliágy), erre fektetem ugyanis tálaláskor a halfilét.
Illik hozzá kísérőnek:
-          bármilyen sajt, leginkább reszelve,
-          és a hagymasaláták bármely változata
 
Füstölt pisztráng zöld salátaágyon
 
Lehet kínálni a kifilézett halszeleteket „zöld salátaágyon”is – nagyon szép, mutatós így.
Saláta lehet bármelyik, és a jégsalátát, a fejes salátá nagyon szeretem hozzá.
Ekor a mártásokat lehet variálni:
-          mustáros majonézes
-          tormás-tejszínes
-          fokhagymás-tejfölös
-          ajvár és társai mind jöhetnek mellé, színesíteni a kínálatot és a salátákat.
 
Füstölt pisztráng madársalátával és céklával tartárral leöntve
 
Összevágom csíkokra a kifilézett halat is és a céklát is, lazán összekeverem a saláta levélkékkel, majd végül zöldhagymás (vagy egyéb zöldfűszeres) tartárral megcsíkozom a tányérokon.
 
Füstölt pisztráng falatkák
Egyszerűen kockákat vágok a pisztrángfiléből, és megpróbálok fogpiszkálóval átszúrható, s úgy tálalható falatkákat prezentálni. (Leginkább halszerető vendégeknek.)
 
Alul:                kenyér/bagett korong zsemle/kiflikorong      almakorong     körtekorong
                       Pirított kenyér/zsemle/kifli korong
Középen         tejszínhabos tormakrém         cékla                           reszelt cékla tejföllel
                        Cékla és répacsíkok citromlével                    sajtlapocska    reszelt sajt                              lilahagyma karika póréhagyma karika     zellerszár karika
Felül:               füstölt pisztrángkocka vagy csík

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr992103084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása