Általában nem külön készítem, hanem a különféle levesekbe belefőzött kelkáposzta leveleket, netán a rakott, töltött kelhez előre leforrázott kellevelekből használok hozzá.
Tagline
2010.06.23. 10:35
Kelkáposzta krémleves
Címkék: leves krumpli kelkáposzta leveszöldség #összes zöldséglevesek
Néhány puhára főtt kellevelet (mérettől függően 3-4 levél ad ki egy csészényi levest) bedobok a turmixba, és ízesítem:
- sózom és borsozom
- ha a leves nem volt köménymagos, őrölt köménymagból, netán római köményből is teszek hozzá
- ha van levesben főtt zöldség, kerülhet bele, de nem sok, nehogy elnyomja a kel ízét
- kevés tej/tejszín/tejföl kerül bele – mondjuk ½-1 dl/csésze
- és némi leves, amiben a kelkáposzta levele főtt
Összeturmixolom és kész is.
Jut eszembe, a kellevelekkel főtt krumpli is jó bele, mert sűrít, kellemes az íze, jól kiegészíti a kel ízét, mondhatni harmonikusabbá, teltebbé teszi
Tálalni:
- pirított zsemlekocka (mindenféle zöldség krémlevesbe jó),
- főtt/sült hússzálacskák
- zöldfűszerek
- pirított magocskák, pl. fenyőmag, szezámmag, lenmag
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr492103189
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.