Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.30. 11:42 mijemaja

Kacsamáj pirított gombával és tokaji mártással

Címkék: gomba fokhagyma főétel kacsamáj előétel #összes

Elkészítem a kacsamájat:

     -          Kevés fokhagymás tejbe áztatom
     -          kevés zsiradékon átpirítom, felöntöm egy kevés áztatólével (a fokhagymákat leszűröm, azt is mellé teszem),
     -          Ha megpirul, kész is, kiveszem (ez 20-25 perc)
 
A visszamaradt zsiradékra rádobom a vékonyra szeletelt gombákat, átpirítom 5-10 perc alatt.
 
Sütőlapáttal kiveszem a gombát, a szaftot kevés édes tokaji borral felöntöm, átkeverem. Ha elég sok volt a fokhagyma, sűrű szószt kapok. Ha nem elég sűrű, akkor étkezési keményítővel besűrítem.
 
Egyszerű, gyors, különleges és nagyon finom!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr392120572
süti beállítások módosítása