Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.07.05. 14:55 mijemaja

Cajun harcsa

Címkék: harcsa főétel #összes

A cajun fűszerkeverék kapcsán meséltem nektek arról, hogy ez a kanadai népcsoport híres a jó konyhájáról, és a fűszerkeverékük univerzális: szinte minden húsféle fűszerezhető vele.

A harcsaszeleteket bekentem vele, és ha van idő, érdemes olajjal is átkenni, s azzal pácolni pár órát sütés előtt.
 
A cajun fűszerkeverék alkotórészei
     -          jó sok piros paprika és fokhagyma
     -          feleannyi koriander, bors, kakukkfű, hagyma
     -          egy kevés római kömény, oregano, zöld kardamom,
-          ízlés szerinti erős paprika
 
Elkészítése:
 
  1. A befűszerezett (bepácolt) halszeleteket forró zsiradékra dobom.
  2. Pár percig pirítom az egyik oldalát, pár percig a másikat – és tálalható is.
 
Mellé:
-          vele sült krumpli (maradék bármilyen főtt/sült krumpliból)
-          citromkarika (jó a halhoz annak, aki szereti savanyábban)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr292131011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása