Nagyon kevés munkával nagyon finom és különleges köretet lehet belőle csinálni!
Persze a legjobb grillen készíteni, ám ha nem lehet, vasserpenyőben és sütőben is – nagyjából ez is a javasolt készítési sorrend.
Hozzávalók:
- személyenként ½-1 cikória
- fokhagymás olíva olaj, kevés só, bors
A fűszeres olajban átforgatom a félbevágott cikóriát.
Addig pirítom, míg ilyen szépen meg nem sül, megbarnul.
Szórok rá friss fűszert sütés közben, pl. rozmaring ágacskákat- az igen jót tesz neki, miközben még mutatósabbá teszi. Szokatlan a látványa, viszont az íze valami hihetetlenné válik. Nagyon finom, - hozzáteszem, apátoknak nem jött be, de én nem bírok eleget enni belőle.
Ha készítek hozzá egy tejfölös mártást,
- simán kis paprikával,
- petrezselyemzölddel,
- vagy éppen krémsajttal, akkor nekem vega vacsi.