Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.07.05. 15:06 mijemaja

Tükörtojás karalábéban sütve

Címkék: reggeli tojás előétel karalábé #összes

Nagyon szeretjük a karalábét, ezért próbáljuk minél többféleképpen enni – persze, a végén mindig visszatérünk a karalábé főzelékhez… 

1. Vettem a nagyobb karalábékat: meghámoztam őket, alulra kis egyenes talpfélét vágtam, (hogy stabilan álljon a karalábé).
Kivájtam a belsejüket.
 
2. Kevés sós vízben feltettem főni egy hagyma társaságában, és a kivájt karalábé forgácsokkal együtt (zöldség is jöhet bele, azzal csak finomabb, pl. sárga és fehérrépa).
Roppanós keményre főzöm.
 
3. A karalábéfejeket kiveszem, jénaiba ültetem őket, megborsozom a belsejüket, kis darab vajat teszek bele, és arra ráütöm a tojást, minden karalábéba egyet-egyet. Megsózom, vajat teszek rá.
 
4. Előmelegített sütőben addig pirítom, míg a tojás teteje teljesen meg nem sül (nem jó, ha csak alig kocsonyás!! Szépen meg kell sütni, míg barnulni nem kezd a széle!)
 
Kiveszem, és vagy magában, vagy kevés kapros tejföllel tálalom.
 
Azt mondtad, Fanni, hogy „a tojás finom volt így is, de a karalábé olyan finom tojásos lett”.
Vagyis finom így is elkészíteni, különleges reggeli vagy könnyű vacsora.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr232131039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása