Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.07.06. 13:41 mijemaja

Héjában sült krumpli

Címkék: krumpli vacsora köret #összes

Az előkészítés itt is nagyon fontos, aztán csak be kell rakni a tepsibe vagy a rácsra, be középmagasságban a sütőbe (ne legyen messze, de ne is legyen túl közel a meleghez), és adnunk kell neki egy órát.

Kb. félidőben illik átforgatni őket!
Az óra végén sosem csak úgy kiveszem, mindig van egy próbaszemem a sütő hidegzugából, azon próbálom / próbálgatom ki egy tányérkán felvágva, jó-e már a krumpli.
 
Nagy családi kedvenc vacsoránk:
-          héjában sült krumpli
-          friss lilahagyma és előre besózott lila hagyma (párom nagy kedvence, ha egyben hagyom a hagymát, úgy próbálom leheletvékonyra felszeletelni, besózni szeletenként, és érlelni egy rendkívül jól záródó edényben,
-          finom húsos szalonna, ha nincs házi, akkor baconszalonna vagy főtt császár, szóval szalonnaszerű étek.
Aztán tálalhatom is, pl.
-          sós-koriander zölddel (újhagymával, petrezselyemzölddel, stb. mindenfélével) elkevert tejföllel,
-          fűszeres vajjal, amit rákarikázok,
-          friss hagymakarikákkal
-          sózott, citromlével meglocsolt hagymával
stb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr172133334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása