Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.07.13. 13:31 mijemaja

Fániféle csodálatos tiramisú

Címkék: tojás édesség mascarpone desszert babapiskóta #összes

Fáni írta:

A lépcsőn való lesétálásért cserébe megküldöm a recepteket, amiket elfelejtettem. A tárgy csalóka, ugyanis a gofri és a Fániféle Csodálatos Tiramisu receptje következik. Mindig sütiket írok a témához, de olyan kommersz lenne pont azt, amiről írni akarok. :)

Fániféle Csodálatos Tiramisú:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók:

1 kg mascarpone sajthoz (mi szarvasit használunk, de más is lehetséges, a lényeg hogy mascarpone)
10 tojás
10 evőkanál cukor
3 vaniliáscukor
Továbbá:
Babapiskóta
Kávé
Valami rumszerű dolog
Kakaó (keserű)

Felbontod a tojásokat, külön a sárgáját és a fehérjét. A sárgáját összekevered a cukorral és a vaniliáscukorral, majd hozzáadod a mascarpone-t és azt is összekevered. Ez lesz a krém. A dolog trükkje az, hogy ne tedd bele a tojáshabot, mert attól teljesen másmilyen lesz.
Ezután fogsz egy jó nagy, lehetőleg lapos tálat, pakolsz bele egy szintnyi babapiskótát, aztán egy bögréből, amelyben benne van a kávé (teljesen feketén), a rum és némi víz, rákanalazol ízlés szerinti mennyiségű rumoskávét. Ekkor ráöntesz a krémből annyit, hogy ellepje, és megszórod kakaóval.
Ezt addig ismétled, amíg marad krém vagy hely a tálban, éééés már kész is vagy.
Ezután csak behelyezed a hűtőbe, és pár óra után már eheted is. :)

Jó étvágyat,
Fáni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr792149001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása