Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.07.13. 13:37 mijemaja

Héjában sült krumpli variációk

Címkék: krumpli vacsora köret #összes

Egyben hagyva a krumplit: 

a.) Fűszeres olajba hempergetve sütve
-          előtte fűszeres (só, bors és esetleg még paprika, őrölt köménymag, netán zöldfűszerek közül oregánó, majoránna, snidling) olajban átforgatom a krumpli szemeket (nylonzacskót használok itt is, így kell a legkevesebb olaj hozzá).
-          Úgy sütöm meg.
b.) baconszalonnába tekerve (legalább egy kicsit)
 
c.) fóliában sütve:
Ekkor lehet mellé tenni zöldféléket (pl. paprika csíkokat, paradicsom karikákat vagy kockát,  hagyma karikákat.
Kerülhet mellé szalonna, de igazi szalonna, vagy
igazi parasztsonka.
 
Azért jó a szalonna vagy parasztsonka, mert a kisülő zsírjuk átlényegíti ám a krumplijainkat!
Persze nemcsak a krumplira, hanem a krumpliba is tehetem ezeket az zesítőket! A fólia segít az egészet egyben tartani.
 
Krumpli a vége felé kicsit erősebben bevágva és a bevágásba tehető:
-          szalonnakocka (kicsi kocka, hogy még jól átsüljön a végéig)
-          tejföl egy kis sóval
-          tejföl ízesítve: pirospaprika, erős paprikakrém, mustár, snidling, kapor, stb. (Ugyanez joghurttal is finom!!)
-          vajdarabkák, esetleg ízesített vajdarabkák (zöldfűszeres, főtt tojásos, zöldpaprikás, kalifornia jellegű pirospaprikás, paradicsomos, stb)
-          paradicsomszósz (magyaros zelleres, vergínai, tacos, salsás, bármelyik)
-          zöldszósz (spenót, sóska, rucola, pesto, avokádókrém, stb, bármelyik savanykás finomság)
-          ráadásul mindez még variálható is, mert szalonna, tejföl bármelyik mellé, fölé rakható,
-          és bármihez keverhető, a végén a krumplira rakható a sajt, szeletben vagy reszelve, krémben vagy simán, sok-sokféle ízben…
 
Krumpli félbevágva, erősen bekockázva, és a kockákba dörzsölve:
 
      -          fűszeres olaj
      -          mustár
      -          mustáros vagy bárminemű egyéb krém, pl.     füstölt sajtkrém
      -          ajvár
 
 
 
 
 
 
Négyrét vágva (farm krumpli jelleggel) megsütve- itt vigyázni kell, ki ne száradjon!!
Ilyenkor fontos, hogy fűszerezzük előtte, pl. borsos-sós- netán paprikás liszttel összeforgatva!
 
A borsos-paprikás olajos sütés képekben:
 
Maradék héjában sült krumpliból köret:
-          meghámozom, felkockázom, és bármilyen salátához felhasználom (majonézes, ecetes, citromos, vagy csak más salátához, pl. a majonézes gombasalátához töltelékanyagként adom.
-          Meghámozom, felaprítom a kívánt formára, és megsütöm olajban
-          Vagy megsütöm tepsiben – nagyon finom lisztes állagú lesz!!!!!!!!!! Kívül ropogós, belül omlós!
 
A „tepsiben sült krumpli” címszó alatt részletezem nektek, túl sok lenne ide a kép, jó-e?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002149017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása