Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.08.03. 13:25 mijemaja

Káposztasaláta sózva Édes szerint

Címkék: saláta káposzta édestől aszódról #összes

Ehhez a káposztát éles késsel, kézzel kell szeletelni.

Nekiállok és apró szeletekben nagyon vékonyra felvágok egy fej káposztát (lila is, fehér is, vegyes is lehet).
Közben, ahogy egy-egy adaggal elkészülök, azonnal beszórom sóval, és kézzel jól elmorzsolom.
A káposztacsíkokat a végén jól elkeverem, ha nem elég sós, még besózom, aztán állni hagyom. Minimum fél órát, maximum egy napot.
Jól kinyomkodom, és befűszerezem: bors, borsikafű és  esetleg köménymag megy hozzá.
Öntete:
-          Elsősorban cukros és ecetes öntet (ecetes víz, oldott cukorral édesítve), ha lehet, tárkonyecettel
-          Mostanság Apátok kedvére olajos citromlével
-          szokatlan, de finom majonézzel is, tartárral vagy más ízesített majonézes mártással
-          és sós, borsikafűvel elkevert tejföllel is jó
 
Jól elkeverem, és jó pár napig fogyasztható, egyre jobb lesz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr452195656
süti beállítások módosítása