Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.08.04. 12:49 mijemaja

Fekete retek saláta

Címkék: saláta retek #összes

A fekete retek igen egészséges, de igen nehéz megenni, mert rágós, ingerlően erős az aromája.

Egyféleképpen készítem gyakran: meghámozom olyan vékonyan, ahogy csak tudom.
Felszeletelem olyan vékonyra, ahogy csak engedi.
Fedett tálkába elkezdem szépen lerakni, egymás mellé szorosan, és ha egy sor megvan, azt alaposan besózom.
 
Összerázom, lezárom a fedelét, adok neki legalább egy napot, de több napig jó, és mint a töltött káposzta, egyre finomabb.
 
Így sósan is ehető, de ha beéretten kevés citromlével elkeverem, frissen tálalom, még jobb, párom így szereti igazán.
 
Fekete retek mézzel más salátákba
A szükség vett rá, hogy a mézzel átitatott fekete retek forgáccsal kezdjek valamit. (Tudjátok, amikor a fekete retekből kikapargatom a belsejét, a hústűvel kilyukasztom az alját, visszateszem a fekete retek forgácsot bele, pohár fölé teszem, felöntöm mézzel, és a kifolyó mézet isszuk torokfájás gyógyítására – no, akkor keletkezik ez a mézes fekete retek forgács.)
 
Eleinte magában és magányosan (!) megettem, mert ti megtagadtátok a fogyasztását, de aztán rájöttem, teljesen jó majonézes salátákban pl. főtt tojás, sonkaszeletek partnereként. Így csempészem be a tányérotokba az általatok kevésbé szeretett fekete retket!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr572198051
süti beállítások módosítása