Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.08.04. 13:13 mijemaja

Kubai hús, mondjuk: fűszeres csípős marha-brassói

Címkék: krumpli paradicsom paprika marhahús #összes kubából

A rendes nevét nem tudom megmondani.

- Nagyon finom, ízletes étel, teljesen stimmel a mi hazai ízlésünkhöz.
Mondjuk: fűszeres csípős marha-brassói.
 
Sajnos Kubában nem sokat fotóztam – bár ehhez a recepthez azért odaillesztek párat, egyszerűen csak a hangulata kedvéért, és az ennivalók ott készült fényképeivel adósotok vagyok. Viszont megpróbálom itthon reprodukálni nektek, és ez szerintem finomabb, mint pár fotó.. .
 
Íme, három kubai hangulat, ráhangolódásul a kubai hús receptje előtt.
 Hozzávalók:
 
       -          Ami biztos: kell hozzá apró kockákra vágott vagy darált marhahús, mondjuk erős fél kilónyi – de akkor nem marad másnapra, az biztos.
       -          1 fej hagyma, némi fokhagyma
       -          1 csípős zöld paprika, ha nem elég húsos, egy olyan is
       -          Fél kilónyi paradicsom (vagy egy doboz sűrített paradicsom)
       -          Fűszerek: só, bors, kömény, koriander
       -          Egy pohár sör
       -          Fél kilónyi krumpli (krumpli:hús = 1:1)
       -          Pár szem olajbogyó (zöld)
 
Elkészítése:
 
-          A húst igen apróra kockázom, ha nincs megdarálva.
       -          Serpenyőbe dobom kevéske olajra. Addig keverem,  míg ki nem fehéredik mindenütt, és még utána is pörkölöm pár percig.
       -          Mindent összevágok apróra, amit mellé teszek: egy aprózott hagymát, egy zöld csípős paprikát, pár gerezd fokhagymát.
       -          Ha a hagyma már üvegesre fonnyadt, akkor fűszerezem: őrölt köménnyel, sóval, borssal megszórom, jöhet hozzá egy kevéske őrölt koriander  is, kerül mellé
       -          (és ha nem került bele csípős zöld paprika az elején, akkor most egy kis erőspista féleség kell bele!).
       -          Jól elkeverem a fűszerekkel, és paradicsomot adok hozzá: igaziból két-három marékkal, konzervből egy kis konzervnyi paradicsompürét.
-          Megpirítom a paradicsomot is pár percig, aztán felöntöm egy pohárka sörrel, és puhára párolom a marhahúst. - Igazi rövid szaftos pincepörkölt lesz  belőle.
 
Most jön a brassói aprópecsenye - vagyis ahhoz hasonlóan tálalják: kockára vágott krumplit olajban megsütök (bűnös kis rósejblit készítek), olajbogyókkal elkeverem, és összekeverem a marhahús pörkölttel.
 
Én nem olajban sütöm ki, hanem kevés vízzel, pici olajjal meglocsolva tepsiben párolom meg.
 
Kubában kukoricalisztből kis tacokat sütnek, megtöltik a krumplis pörkölttel, és hmmm…
 

 

 

 

 

Még pár kubai kép a kubai hús mellé:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr572198117
süti beállítások módosítása