Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.08.13. 12:53 mijemaja

Édes rántott virága a bundás bodzavirág

Címkék: édesség palacsinta desszert bodzavirág édestől aszódról #összes

Bodzavirág egyben 

Bogas bodzavirágok kellettek hozzá: Édes először beáztatta a vízbe, ne maradjon benne állatka elbújva (!!), aztán lezázta és szárította, hogy jobban tapadjon rá a palacsintatészta.
 
A sütéshez Édes palacsinta tésztát kevert kicsit sűrűbbre, mint szokta: egy tojáshoz 7-8 ek lisztet és kb. egy dl szódavizet és ½ dl tejet adott, majd hozzákevert pár ek olajat is. (Így kevesebb olaj kellett sütésnél a sütő kenéséhez.)
 
Jól elkeverte csomómentesre, állni hagyta egy erős fél órányit.
 
A virágfejeket belemártottuk a palacsintatésztába, kisütöttük a palacsintasütőben
Úgy melegen, megporcukrozva ettük.
 
Bodzavirág kicsi virágonként a palacsintában
 
Ha a virágfejeket leszedtük, és a sok kis virágocskát (hullott ám belőlük a sárga virágpor!) belekevertük a palacsintatésztába, úgy is lehetett kisütni, abban az volt a jó, hogy a palacsintát:
 
      -          porcukorral megszórva, összegöngyölve
      -          vaníliás cukorral
      -          fahéjas porcukorral
      -          lekvárral megkenve is ehettük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr122218973
süti beállítások módosítása