Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.08.13. 12:25 mijemaja

Ropogós kukorica TACO kagyló avagy crispy corn shells

Címkék: reggeli mexikóból #főétel

Kukoricástésztából előre gyártott, speciális formájú nachos.

Jó volna normélis receptet találni hozzá, amíg nincs, addig a boltiból „garázdálkodok” szabadon töltögetve ezzel-azzal.
 
Elméletileg ugyanaz, mintha tortillát töltenék. Tényleg bármi jó, ami a tortillához.
 
 
Simán „töltöm és eszem” változatban:
     
      -          bármivel töltöm, mint a tortillát, de ez jobban igényli
      -          a salátát, nagyobb darabokra tépve, kibélelem vele a kis kukoricaformát (legalább egy félét, de kettő az igazi)
      -          és a reszelt sajtot a tetejére.
      -          Közben a tortillával egyezően bele zöldféléket, a „kagyló” mérete miatt igen apróra vágva, (paradicsom, paprika, uborka, retek, de igen apróra kockázva nyersen  is, vagy zöldséglevesből megmaradva főtt zöldségként),
      -          a húsfélét taco fűszerkeverékkel elkészítve, jó  forrón, hogy ráolvadjon a sajt egy része legalább,
      -          babpüré is mehet bele
      -          csípős salsamártást, taco szószt is hozzá öntve
-          és kész.
 
Az ember megtölti, megsajtozza, megfogja az alját, ezzel össze is hajlítja az egészet, és harapdálja.
 
Másik módszer a fogyasztására: „Töltöm és megpirítom a sajtot, aztán eszem” változat
 
Megtöltöm ugyanúgy a kukoricakagylót,
      -          salátadarabok,
      -          hús vagy zöldség, babpüré
      -          csípős paradicsommártás
      -          kis tejföl, ha van, (ha nincs, akkor nincs, úgy is megesszük)
      -          rá a sajt bőven
      -          jénaiba teszem és megsütöm sütőben, amíg rá nem pirul a sajt.
 
Nekem idehaza az így készített étek a jobb ízű: eltűnik a kukoricakagyló mesterkélt (szerintem tartósítószeres) íze, és finomabb összhang alakul ki a benne lévő ízek között.
 
 
 
Még egy pirított kenyérkockás-hagymás változat bemutatása:
- alapozom salátalevélkékkel             - meghintem hagymával         - és megpirítom pár perc
- megtöltöm zöldségekkel                  - megszórom sajtokkal              alatt
- mártásokkal                                
- és megszórom a kenyérkékkel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr582218901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása