Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Ajánlat

linbrunn.JPG

               www.linbrunn.hu

vinoron.JPG

                www.vinoron.hu

 

osszesrecept.hu

Legjobb receptes blogok

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.10.14. 13:26 mijemaja

Avokádókrém variációk

Címkék: olaj hagyma fokhagyma előétel lime avokádó #összes mexikóból

Az avokádókrém igazán könnyen variálható,ni, mert lehet :

1. fokhagymás avokádókrém: sok gerezdnyi fokhagymával, a pirítóskenyér nagyon szereti
 
2. paprikás avokádókrém:
-          zöld kaliforniai paprikával
-          vagy piros kápiával (paradicsompaprikával), amit igen apróra zúzva beleaprítunk a végén, vagy beleturmixolunk, és csak az ízét élvezzük
3. Paradicsomos avokádókrém: összeaprózva ez is, vagy beleturmixolva- nagyon jó hozzá.
 
4. Zöldséges avokádókrém: bármi belemehet kedvünk vagy kamránk szerint, egy avokádóhoz egy paradicsom és egy húsos paprika elég is, kis zöldségfélékkel (kiváltképp egy kis sült padlizsánnal!!!!) összeturmixolva.
 
5. Csípős avokádókrém: csípős,
- zöld chili paprika beleaprításával
- erőspista vagy erősmaja segedelmével
 
Tovább is lehet variálni, mert az alapanyagon kívül a „hordozóanyag” is változtatható:
-          csak olívaolaj
-          olíva és tejféle: tejszín, tejföl, joghurt, aludttej, savó 
-          csak az előbbi tejfélékből valamelyik
 
Hozzá lehet adni finom zöldfűszereket:
-          petrezselyemzöldet,
-          kaprot
-          snidlinget
-          koriander zöldjét, kakukkfüvet vagy borsikafüvet
 
Adható hozzá gyalult/reszelt zöldség is, de bele is turmixolható uborka, cukkini, répa, - és nagyon pikáns volt a reszelt gyömbérrel(!!)
 
Feltétlenül javaslom kipróbálni az egyéb tejtermékekkel való házasítását:
-          fetasajt
-          kecskesajt
-          Juhtúró
S ne felejtsük el a magocskákat nyersen vagy pirítva:
- szezámmag, fekete szezámmag (ez utóbbi mutatós is!)
- pirított fenyőmag, stb.
 
Az első alkalommal Laci keresztapu 3x is kért egymás utáni napon belőle a pirítóshoz- ami jelzi az újdonság elfogadottságát.
Lányok, nektek is nagyon bejött, apátok viszont csak elfogadta, eszi, ha ezt kapja, de nem sír utána.
 
Avokádókrém sárga kaliforniai paprikával, hagyma nélkül
 
Az avokádót félbevágom, magját kiszedem, a húsát kiskanállal szépen kiszedem.
 
 
 
 
 
 
A frissen facsart citromlével rögtön meglocsolom, ne barnuljon, no meg a citrom íze kell is a krémbe.
 
 
Hozzáadom ami éppen otthon volt:
 
      -          sajnos sárga, de összekockázott kaliforniai paprikát (ettől narancssárgás lesz a krém, a zöldtől szép zöld lenne),
      -          két kisebb paradicsomot összevágva
      -          fokhagymát pár gerezddel
      -          olívaolajat
és összeturmixolom.
 
Fűszerezem:
      -          borssal,
      -          sóval
      -          chili paprika őrleménnyel (frissen darált pehellyel)
      -          friss petrezselyemzölddel
      -          csipet porcukorral
 
 
 
 
 
 
Az egészet összekeverem, és kész is egy finom, pikáns avokádókrém.
 
 
 
Közben már pirítottam is a kenyeret, kenem és esszük…
 
 
 
 
Legközelebb mást is próbáltam:
 
      -          Katinka kérésére egy kis gyömbérgyökért hámoztam meg, aprítottam miszlikbe, és kevertem bele az alap avokádókrémbe,
      -          Aztán a köményes-pirospaprikás, igen fokhagymás változatnak is teret adtam,
 
 
 
Avokádós krumplipüré:
Maradék avokádókrémet hasznosítom kétféleképpen: vagy elkeverem a fentebb már említett sajttal, fetával, juhtúróval és paprikába töltve kínálom nektek, vagy a krémet elkeverem egy kis maradék krumplipürével. – egy kis grillezett husi mellé nagyon érdekes zöld krumplipürékrémmé lényegült át, igényelt kis borsot is, és szerette, ha megszórtam (anno Egyiptomban megfigyelt) arab aprítással: ici-picire aprított zöldpaprika zúzalékkal és paradicsomkockával.
 
Brigi avokádókrémje:
Brigi a jó érett avokádó magját kiveszi, aztán kikaparja az avokádót egy tálba.
 
Kevés citromlevet önt hozzá, majd puha vajat tesz a krémhez, egy avokádóhoz kb. 10 dekányit.
 
Végül 4-5 gerezd fokhagymát aprít bele, sózza, borsozza és összeturmixolja az egészet.
 
Ő is pirított kenyérrel tálalja.

A bejegyzés trackback címe:

http://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr922371148