Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.11.05. 09:11 mijemaja

Káposzta saláta hagymával almával és egyéb zöldséggel

Címkék: alma saláta hagyma káposzta zöldségek #összes

Amikor a káposztát nagyon vékonyra összevágom, belekarikázok azonnal hagymát is, azzal együtt sózom be. Jól összeérnek, a végén a hagyma már kicsit káposztaízű, komolyan.

Ugyanúgy készítem, mint a káposztasalátát: borsikafűvel keverem el, ecetes-cukros vízzel savanyítom.
Bárhogyan is állítom elő a káposzta salátát, mindig keverhetek bele: hagymát, almát vagy hagymát és almát, valamint az élet fűszerét, az apróra reszelt, megpirított gyömbért.
 
Káposztasaláta sózott hagymával
 
A kész káposzta salátához keverek előre felkarikázott, besózott hagymával.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Káposztasaláta lilahagymával, almával
Öntet:
-          kapros borecet
-          finom olívaolaj - és semmi más.
 
Káposztasalátához sózás és borsozás után adok:
-          zöld almát
-          karikázott lilahagymát
-          vagy borsikafüvet, vagy oregánót és borsot.
 
Ha jól beérik, aromás, ízes lesz nagyon!
 
Káposztasaláta hagymával, almával, rucolával
A felvágott káposztához adok:
-          hajszálvékonyra (na jó, elég vastag hajszál vékonyságára) szeletelt hagymát
-          nagyon vékonyra szelt almát
Az egészet összekeverem, besózom.
Állás, a sótól való kinyomkodás után keverek hozzá:
-          némi rucolát
-          borsot, köménymagot
-          és az ecetes-sós-cukros öntetet.
 
 
 
 
 
Káposzta saláta hagymával, répával és paprikával
A káposzta salátát elkészítem Édes módra, úgy, hogy belekarikázom már az aprítás során a hagymát. Besózom, kinyomkodom, és jöhet a többi feladat:
- répát reszelek bele
- kicsit csípős paprikát karikázok bele.
- Jól elkeverem, és tálalom – vagy hűtőben érlelem, és jó pár napig ehetjük, s csak egyre finomabb, már ti is tudjátok!
 
Káposztasaláta hagymával, répával zellerrel póréhagymával
Belevágom, belereszelem, sózom, borsozom – és a szokásos káposztás öntetekkel készítem:
 
-          vagy ecet olajjal
-          vagy ecet sós-cukros vízben
-          vagy citromlé olajjal
 
Káposztasaláta hagymával, almával, répával és citromlével
 
Az öntet: citromlé, olívaolaj, balzsamecet, só és bors.
A káposztasalátát ízesítem:
- makói vöröshagymával vékonyra karikázva
- savanykás zöld almával, leheletvékonyra szelve vagy nagylyukú reszelőn reszelve
- ropogós répával, megreszelve
A képeken láthatjátok, hogyan aprítom a káposztát – belevágom az almát, a hagymát és kevés kis borsikafüvet is teszek hozzá.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr732425175
süti beállítások módosítása