A paprikasalátát húsos, ízes és friss paprikából szabad készíteni, vánnyadt darabok csak lecsóba tehetők, salátába nem. Felaprítom a kívánt méretre, aztán jöhet az elkészítése:
Paprikasaláta Édes szerint:
- Felvágott, besózott paprika
- ecetes-cukros vízzel leöntve, ahogy Édes is szerette
Aztán persze készítem más öntettel is:
- tejföl, ízesítve
- citromlé vagy citromlé-olaj elegyével
- vagy fűszeres ecet-olaj elegyével
Minél tovább érik össze, annál finomabb lesz.
A paprikához sok minden kerülhet a salátába!!
Paprika saláta hagymával:
Ez a saláta: sima paprika és lilahagyma keveréke.
A fenti képen újhagyma is ízesíti pl.
Paprika saláta hagymával és reszelt répával
Épp öntöm rá a citromos-sós-borsos olajos öntetet.
Paprika saláta hagymával és gyümölccsel (kivi, alma)
Adhatok hozzá bármilyen savanykásabb gyümölcsöt, éretlenebb sárgadinnyét is, vagy pl. Georgi hatására kivi darabokat. Ez a saláta: piros kaliforniai paprika, lilahagyma, kivi keverékéből készült citromos-olajos öntettel, jól megborsozva.
Többféle paprika újhagymával:
Ez pl. háromszínű paprikasaláta zöldhagymával, citromos olajjal, sóval és borssal ízesítve.
Paprikasaláta rucolával és szezámmaggal
- Többféle paprikához keverek
- felkarikázott hagymát, elkeverek benne
- friss rucolasaláta leveleket.
- Öntete: Olaj, ecet, só, bors és szezámmag jól elkeverve
- Ha hűtőben áll, érlelődik!
Nézzétek meg ezen a két képen: a felső frissen van tálalva, a másik egy-két nap múlva. Így össze tud érni 1-2 nap alatt!
Piros paprika saláta fehér retekkel és újhagymával
Szerintem ez egy nagyon szép saláta, s az, hogy magyaros színei vannak, még szebbé teszik.
Nagyon egyszerű az elkészítése:
- aprózott zöldhagyma
- kaliforniai / kápia paprika darabolva
- hosszúkás csíkokra vágott jégcsapretek
Ezeket besózom, összekeverem.
Fogyasztás előtt citromlevet facsarok rá, de almaecettel is finom!
Zöldpaprika saláta fehér retekkel és cikóriasalátával
Ez így együtt nagyon finom!!!!!!
- Láthatjátok: szinte bármit adhattok a paprikasalátához, el sem lehet rontani!