Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...
A paprikasalátát húsos, ízes és friss paprikából szabad készíteni, vánnyadt darabok csak lecsóba tehetők, salátába nem. Felaprítom a kívánt méretre, aztán jöhet az elkészítése:Paprikasaláta Édes szerint: - Felvágott,…
Eddig volt a tészta alapforma, de az variálható még sokféleképpen a TÁLALÁSI FORMÁVAL is.Fészekforma tálalás: - ennek a főzésekor jellemzően az egy adag fészekformára csavart tésztát egy-egy…
Grúziában a tkemáli szilva mártása szinte minden ételben odaköszön a vendégnek. Fene se tudta, hogy Aszódon a kertünkben fehér gömbölyű szilvát termő fosókaszilva a tkemáli! – erre akkor jöttem rá, amikor a tbiliszi piacon megláttam a szilvájukat. Ideköltözve a…