Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.12.20. 09:15 mijemaja

Sült almáim

Címkék: alma tojás édesség desszert #összes

Ősztől tavaszig ez a legkedvesebb téli csemegénk. Egészséges és könnyű csemege, hazavárom a finom meleg sült almával a családomat a hideg délutánokon…Elkészítése egyszerű:1. Sült alma előkészítése: kiszúrom a magházat.2. Elkészítem a tölteléket:…

komment

2010.12.20. 08:58 mijemaja

Zöld tápióka avagy tápióka baitoey aromával

Címkék: édesség desszert #összes tápióka

Baitoey a csavarpálma ottani neve.A Terebess pandanglevélnek mondja: ezek volnának a növény levelei (első kép).       Az Ezermester honlapja szerint a csavarpálma az ún. Veitch-pandanusz hosszú és ívesen lehajló keskeny levelei - nevének megfelelően…

komment

2010.12.20. 08:51 mijemaja

CSORBA levesek Erdélyországból

Címkék: leves gombóc húsleves húsgombóc csorba #összes Ibitől Erdélyországból Irma nénitől

No ez is fura, hogy ünnepi és hétköznapi leveseinkké váltak Erdélyország ízeként ezek a jellegzetesen román levesek, de ahogy Kövi Pál is írta, Erdély konyhája attól olyan fantasztikus, hogy az ott élő népek legjobb ízei álltak össze egy fantasztikus erdélyi…

komment

2010.12.20. 08:48 mijemaja

Tepsiben sült és rakott krumplikról kicsit bővebben

Címkék: krumpli köret sonka rakott #összes

Tepsis krumpli vele sült kukoricávalAzért emelem ezt ki, mert nagyon bejött nálunk: A krumplit kevés szalonnakockával zsíroztam meg, hozzá kevertem a doboznyi kukoricát, együtt megsütöttem, amíg meg nem pirultak. Amire a krumpli megpirult, addigra a kukorica is színt és pírt…

komment

2010.12.20. 08:45 mijemaja

Tepsiben sült petrezselymes krumpli

Címkék: krumpli köret petrezselyem #összes

Jó alaposan megsikálom a krumplikat. Héjastól felvágom nagy cikkekre.Sózom, olajjal lelocsolom, kevés petrezselyemzöldet szórok rá.Sütőben átsütöm fél órát – aztán friss petrezselyemzölddel megszórva tálalom. Olyan finom, amilyen egyszerű!!

komment

süti beállítások módosítása