Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.20. 20:57 mijemaja

felvidéki húsvéti töltött csirkemell

Címkék: tojás sült főétel csirkemell füstölt töltött kapor juhtúró húsok #összes sonkamaradék ancsi nénitől

Hogy mitől felvidéki? A juhtúrótól, a kaportól. S mitől húsvéti? hát persze, hogy a húsvéti maradék ámde  jóféle főtt-füstölt házi sonkától.

Elkészítése igen egyszerű.

 

Kell hozzá:

-          2-4 csirkemell, (fotózáskor éppen 4 kis jércemellből készítettem, ami még sok is 4 adagnak, mert amikor elkészült, egy csirkemellből felvágható több kis húskarika, ezért egy csirkemell étvágytól és garnírungtól függően 2-3 embernek is elegendő.

-          5-10 dkg juhtúró (nekem ehhez egy nagyobb maroknyi is elég)

-          egy tojás

-          maradék sonkából amennyi van, de azért egy szeletke szükséges az ízéhez

-          egy csokor kapor

-          só, bors

 

Elkészítése.

 

1. Összekeverem a kaprot a juhtúróval, füstölt sonkacsíkokkal, picit sózom és borsozom.

Ez a töltelék.

 

2. A csirkemellet úgy vágom, hogy belülről mindkét irányban félbevágjam, s aztán széthajtva megduplázzam a húsdarab felületét.

Megsózom, borsozom kívül-belül egyaránt.

3. A szétterített csirkemellre kenem a tölteléket.

Felgöngyölöm.

 

4. A csirkemell göngyölegeket egy tepsibe teszem, körbecsurgatok rá egy kis olajat, körberakom krumplival, a nagyobbakat félbevágva, a kisebbeket egyben hagyva.

 

Kicsi vizet (mondjuk 1 dl-t) öntök rá, persze leves jobb…

 

5. Lefedve a forró sütőben sütöm fél órát.

 

6. Aztán a fedőt leveszem, és bacon szalonnával betakarom, és így sütöm ropogósra a szalonnákat és a krumplikat is.

 

Végeredmény: puha, omlós csirkehús, ízletes töltelékkel, átitatva a juhtúró bukéjával, és a sonka enyhén füstös pikánsságával, és megvan a köret is.

 

Ami nagyon finom volt: a sóskamártás ehhez az ételhez!!!!!!!!!!!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr704463691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása