1 ek olíva olajon megpirítok egy lapos kk őrölt köménymagot, egy összenyomott gerezd fokhagyma társaságában.
Hozzáadom a rózsákra szedett brokkolit, a lehámozott, felszeletelt szárával együtt, és felöntöm annyi vízzel, ami ipeg ellepi.
Sózom, és – a képen láthattok két foltot azok a fűszerek) – megszórom fehér borssal és szerecsendióval.
Nem forralom sokáig, csak 6-10 percig (mennyiségtől és a brokkoli életkorától függően).
Akkor hozzáöntök ½ dl tejszínt, összeforralom, de azonnal le is veszem a tűzről.
Összeturmixolom és kész is.
Nagyon finom jóféle (levegőn szárított, hajszálvékonyra szeletelt) sonkacsíkocskákkal, borsókatésztával.
Hozzávalók:
- fél kg brokkoli
- 1 kk őrölt köménymag, fehér bors, szerecsendió, egy gerezd fokhagyma, só
-