Készítek egy erős liternyi vízzel hagymás-leveszöldséges alaplevet – vagy van maradék levesem, akkor azt használom hozzá.
A rózsáira szedett fél kilónyi brokkolit ebben a levesben főzöm meg – talán 10 perc forralás is elég hozzá, hogy roppanósan puha legyen.
1 lapos ek lisztet elkeverek
Összeforralom, és ½ citrom levével frissen, tálalás előtt savanyítom.
A leveshez adhatok fehér borsot és szerecsendiót, de nem fontos.
Ti nem igénylitek, de Édes az ilyen zöldséglevesekbe szívesen főzött csipetkét – alkalomadtán próbáljátok ki, szerintem illik hozzá!
Tálaláskor szoktam díszíteni a zöldséglevesben főtt zöldségekkel is, pl. a sárgarépa narancsával.
Keresztapátok nagyon szereti sima gyúrt haluskával: ekkor 2-3 lisztet összegyúrok kevés vízzel vagy tejföllel, talán 1 ek kell bele, annyi, hogy rugalmas tészta legyen belőle. Akkor belecsipkedek nagyobb darabokat a forró, zubogó levesbe és belefőzöm pár percet.
Vajasan még jobb, akkor a 2-3 ek lisztet diónyi vajjal morzsolom, keverem össze, azt csipkedem, majd nézzétek meg a levesbetéteim között, leírom részletesen nektek.