Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.21. 23:25 mijemaja

Brokkolileves egyszerűen

Címkék: : brokkoli levesek #összes zöldséglevesek

Készítek egy erős liternyi vízzel hagymás-leveszöldséges alaplevet – vagy van maradék levesem, akkor azt használom hozzá.

 

A rózsáira szedett fél kilónyi brokkolit ebben a levesben főzöm meg – talán 10 perc forralás is elég hozzá, hogy roppanósan puha legyen.

 

1 lapos ek lisztet elkeverek 1 dl tejjel, és azzal behabarom a levest.

Összeforralom, és ½ citrom levével frissen, tálalás előtt savanyítom.

 

A leveshez adhatok fehér borsot és szerecsendiót, de nem fontos.

 

Ti nem igénylitek, de Édes az ilyen zöldséglevesekbe szívesen főzött csipetkét – alkalomadtán próbáljátok ki, szerintem illik hozzá!

 

Tálaláskor szoktam díszíteni a zöldséglevesben főtt zöldségekkel is, pl. a sárgarépa narancsával.

Keresztapátok nagyon szereti sima gyúrt haluskával: ekkor 2-3 lisztet összegyúrok kevés vízzel vagy tejföllel, talán 1 ek kell bele, annyi, hogy rugalmas tészta legyen belőle. Akkor belecsipkedek nagyobb darabokat a forró, zubogó levesbe és belefőzöm pár percet.

Vajasan még jobb, akkor a 2-3 ek lisztet diónyi vajjal morzsolom, keverem össze, azt csipkedem, majd nézzétek meg a levesbetéteim között, leírom részletesen nektek.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr724465706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása