Szósz elkészítése röviden:
Hozzávalók:
- 1-1 húsos kaliforniai paprika, csípős zöld paprika
- 1-1 csokornyi koriander zöld, petrezselyemzöld, zellerzöld, és bazsalikom
- legalább fél fej fokhagyma
-
- Só, bors, hmeli szunyeli fűszerkeverék
Összevágom a paprikát, zöldfűszert és a fokhagymát, elkeverem az olajjal, fűszerekkel.
Az egészet összeturmixolom.
Szoktam beleaprítani:
- más zöld gyümölcsöt (savanyú zöld almát, zöld kivit),
- zöld zöldséget (brokkoli rózsát, karalábét)
Ebbe a mártásba forgatom a halszeleteket. Én szeretek még egy kis többlet fokhagymát is belevágni.
Így pácolódik egy napot, aztán megsütöm egy kis olajon.
A hal ízes, puha, és a csípős paprika ellenére nem is csípős.