Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.21. 18:40 mijemaja

Hal grúz zöld szósszal

Címkék: halak sült zeller bazsalikom koriander főételek petrezselyem #összes grúziából zöld csípős paprika hmeli szunyeli fehérhúsú hal

A grúz zöld szósz jó húsokhoz, fantasztikus bárányhoz – és jó benne pácolni, s abban kisütni a halat. Nekünk bevált!

 

Szósz elkészítése röviden:

Hozzávalók:

-          1-1 húsos kaliforniai paprika, csípős zöld paprika

-          1-1  csokornyi koriander zöld, petrezselyemzöld, zellerzöld, és bazsalikom

-          legalább fél fej fokhagyma

-          Olaj

-          Só, bors, hmeli szunyeli fűszerkeverék

 

Összevágom a paprikát, zöldfűszert és a fokhagymát, elkeverem az olajjal, fűszerekkel.

Az egészet összeturmixolom.

Szoktam beleaprítani:

-          más zöld gyümölcsöt (savanyú zöld almát, zöld kivit),

-          zöld zöldséget (brokkoli rózsát, karalábét)

Ebbe a mártásba forgatom a halszeleteket. Én szeretek még egy kis többlet fokhagymát is belevágni.

Így pácolódik egy napot, aztán megsütöm egy kis olajon.

A hal ízes, puha, és a csípős paprika ellenére nem is csípős.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr544465279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása