Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.22. 12:57 mijemaja

Ibi csirkeragu levese nagyváradi Irénke daragaluskájával

Címkék: leves tojás húsleves búzadara csirkeaprólék leveszöldség #összes villányból ibitől Ibitől

 

Ibi régen liszttel sűrítette a ragulevest, mostanában azonban inkább több zöldséggel készíti, épp csak megszórva egy kis liszttel a zöldségeket.

A daragaluskát a levesbetéteknél is leírom, de olyan nagyon finom, és Irénke megérdemli, hogy megdicsérjük érte többször is!

 

Hozzávalók:

-          egy csirke aprólékja, belsőségeiből a zúza, mája, szíve,

-          a pirításhoz a csirke hája

-          leveszöldség (répa, fehér répa, pasztinák, karalábécska)

-          egy hagyma

 

Galuskához:

-          egy tojás

-          3,5 púpos ek  gríz

-          ½ ek liszt

 

Elkészítése:

 

  1. Ibi a csirke háját az edénybe dobja, és abból lesz a zsír, amin átpirítja a csirkedarabokat, majd kb. 15 percig párolja őket.
  2. Hozzáad egy igen apróra vágott hagymát, és a felkockázott leveszöldséget (egy répát, fehér répát, karalábét is).
  3. Felönti zubogó vízzel, aztán megsózza, és puhára főzi az egészet.
  4. Közben előkészíti a galuskát, mert az akkor jó, ha van legalább egy félórája ahhoz, hogy a dara megszívja magát.

-          Egy tojásfehérjét kemény habbá ver fel (ha Ibi keményre veri, akkor lányok azt kőkeményre kell felvernetek!)

-          Belekever egy tojássárgát, sóval elkeverten

-          3,5 púpos ek grízt és ½ ek sima lisztet kever el benne.

-          Így hagyja pihenni, had duzzadjanak meg a dara grízszemcséi.

  1. Ha kész a leves, a galuskát deszkáról, villával szaggatja bele – és most jön a lényeg: nagyváradi Irénkétől tanultan!- a  villa hátfelével először belenyom barázdákat a tésztába, és így, bordásan tolja bele a levesbe. Így elkészítve viszonylag nagy galuskákat kap.
  2. Ha a galuskák is megpuhulnak, kész is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr584466336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása