Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.23. 18:14 mijemaja

Majonézes sajtsaláta főtt tojással

Címkék: reggeli saláta hagyma köret citrom sajt majonéz retek vegetáriánus előétel hidegkonyha kivi főtt tojás majonézes savanyú uborka #összes kenyér nélkül ehető

 

A saláta hozzávalóinak a nagyja                                            sonkával, rucolával és plusz főtt tojással díszítve tálaltam itt éppen

 Előkészítem, összeállítom a saláta hozzávalóit:

-          kovászos (vagy sós vizes, netán ecetes, de a legjobb a kovászos) uborka felvágva

-          ½ citrom levével meglocsolt almakockák,

-          a citrom facsarás előtt lereszelt héja is jöhet (ezt a reszelést néha elfelejtem, s akkor kimarad nem gond)

-          retek felaprítva

-          kivi szintén apróra vágva

-          sajtkockák, ha lehet többféle, nálam a minimum a karaván füstölt sajt és a trappista, de lehet bármi, ami csak van itthon, ha nagyon maradék, azaz kemény, akkor megreszelem, úgy is jó a salátába, ha penészes, simán levágom nagyon vékonyan róla a penészt, attól a sajtnak kutyabaja sincs.

-          aprítok hagymát is, amennyire finomra csak van türelmem

-          tojások egy részét belekockázom, de hagyok fejenként egy főtt tojást díszítésül a tetejére.

 

Az öntete:

-          só, bors,

-          citromlé (annak a fele az almán van már!)

-          majonéz

-          pici porcukor, az se gond, ha fahéjas

-          szoktam a majonézt tejföl helyett a kovászos uborka levével hígítani, nagyon egészséges ám így!!!

-          nem kell hozzá külön olívaolaj, én csak próbálkozok mindenbe belerakni, amiről tudom, hogy nyersen megesszük, emiatt a salátákba általában 2-3 ek olívát szinte mindig beleteszek. Nem azért, mert hiányzik, hanem mert gazdagítja, és észre sem veszitek, hogy megettetek egy ek olajat csak így, nyersen…

Összeállítom:

-          minden hozzávalót tálba teszek

-          az öntetet összekeverem, ráöntöm, az egészet elkeverem. Szeretem, ha a majonézes öntet bőséges, nem száraz a saláta.

 

Szeretem extrákkal tálalni:

-          zöldsaláta-ágyon (ahogyan a képeken is látjátok, fejes saláta, tölgysaláta alá)

-          zöldsalátával, fűszernövényekkel tálalni, pl. ruccola-levelekkel, snidlinggel, petrezselyemzölddel,

-          hozzáadni tápláló finomságokat: sonkacsíkokat, fokhagymás pirítós kockát

-          díszítésül a főtt tojás cikkekben vagy nagylyukú reszelőn ráreszelve a tetejére

 

 

 

Előkészítem, összeállítom a saláta hozzávalóit:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr904468903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása