Facebook

Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Ajánlat

linbrunn.JPG

               www.linbrunn.hu

vinoron.JPG

                www.vinoron.hu

 

osszesrecept.hu

Legjobb receptes blogok

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.23. 01:16 mijemaja

Tormaleves Hollótól karácsonyra

Címkék: leves citrom fokhagyma tejföl sertés bazsalikom gyömbér húsleves babér torma lapocka #összes brigitől hollótól

 

Holló a Brigi férje, aki szakmája szerint szakács, és ezt a levest karácsonykor MINDIG elszokta készíteni a családjának. Mondtam Briginek: én még nem ettem ilyet, nem írná le a receptjét? – Hát persze- mondta. Esetleg le is fényképeznéd? –tapogatóztam tovább. –Hát persze, - ígérte meg Brigi.

Aztán elmesélte: Holló családja totál hülyének nézte a fotózás miatt, de úgy gondolta, ha nekem ez a hobbim, akkor ez részükről igazán érthető lehetne, és ő meg szívesen segít benne.

Hát ez a tormaleves bevezető meséje, jön a recept.

 

Hozzávalók:

 

-          1,5 kg lapocka (7 fő volt a vacsorán)

-          1 kis üveg torma

-          6 cikk fokhagyma pucolva, késsel felaprítva

-          1 ek gyömbér

-          1 ek bazsalikom

-          4 nagy babérlevél

-          1 tk őrölt bors

-          1 ek delikát

-         

-          1 citrom leve

-          Habaráshoz 1,5 dl olaj, 450 g tejföl, lapos ek liszt, őrölt piros paprika

 

Elkészítése:

  1. A lapockát vékony csíkokra vágta Holló (mint a tokányba), és belerakta a fazékba.
  1. Felöntötte vízzel (becslésem szerint kb. 2 literrel), beleszórta a fűszereket is, és megfőzte a húst.

  1. Elkészítette a habarást: olajat megforrósította, beleforgatta a piros paprikát, belekeverte a tejfölt, vízzel felhígította, és beleszórta a lisztet. Habverővel keverte jó alaposan, csomómentesre.

 

  1. A habarást beleöntötte a forró levesbe.

 

  1. A végén keverte bele a kis üveg tormát, és összeforralta a levessel.

 

  1. A végén citromlével ízesítette, savanykásította, és utósózta.

 

Hozzáteszem: elkészítettem már többször, Apátok kedvenc levesen, több nap is megeszi egymás után, ami nagy szó!!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr314467581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.