Sose készítek tarhonyatésztát házilag, mindíg készen veszem, a gyermelyi és a koronás tarhonyákkal teljesen jó a kapcsolatom. Házi / háziasnak mondott tarhonyát többször is kipróbáltam, de rájöttem, én már csak ezt a gépi változatot szerettem meg, ezt szeretném eztán is enni.
Alapelv: megmérem a tarhonya térfogatát, és annak a kétszeresét öntöm majd hozzá vízből.
Elkészítése:
Ha elég tarkán színes, akkor felöntöm a dupla mennyiségű vízzel. (Vigyázat!! Köpköd!)
Ízesítésre jellemzően egy fej hagymát adok bele, maradék paprikacsumákat.
Felforralom, egy-két percig forralgatom, aztán elzárom a tüzet, lefedem az edényt és saját gőzében párolom puhára.
Ízesíthetem:
- zöldségekkel (répa, fehér répa, kelkáposzta levelek, zeller, stb.)
- paradicsompürével
- néhány paprikával