Tudjátok, mi ebben az érdekes? Ilyen salátát esznek a törökök, a tunéziaiak, ők pl. „mechouia” néven ismernek hasonló salátát. Jómagam először az Ohridi tónál ettem ilyet, és rögtön ízlett, mert aki a sült paprikát szereti, annak ez is ízlik.
Alapja: sima felkockázott paradicsom. Fejenként 3-4 darab.
Kell hozzá:
- némi petrezselyemzöld, pl. egy csokorral összeaprítva
-
- sült paprika apróra kockázva, ha lehet piros kápiából sütőben vagy roston feketére sütve, héja lehúzva és összekockázva
- olívaolaj ½-
- só, bors ízlés szerint
- 4 főre egy citrom vagy 1-2 ek borecet savanyítani.
Összevágom, összekeverem, és jó frissen is, érlelve is, pár napig ehető s nagyon finom!!!
A képeket az Ohridi-tó parján készítettem, nagyon szép volt - s az ételek íze! még igazán paprika a paprika, édes és jóízű a paradicsom...