Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.28. 22:21 mijemaja

Paula Mama káposztasalátája Villányból

Címkék: saláta káposzta káposztasaláta #összes villányból mamától

Amikor Mama legutóbb (86.születésnapján, egy friss csuklótöréssel a háta mögött) azt mondta elmerengve: „Ezekkel a kezekkel már nem tudok olyan vékony káposztát vágni, hogy olyat készítsek, amit a fiam annyira szeret…”, akkor a szívem belefájdult.

Leírom nektek, hogyan készítette Mama Apátoknak a káposztasalátát, mert fontos, hogy ez is megmaradjon nektek.

Ne várjatok nagy dolgot, semmi az egész, a munka annál több vele.

 

Ugyanúgy ült neki, mint a képen a diópucolásnak. Ölbe vett egy vajlingot, kézbe vette a káposztát, és éles késsel, leheletvékony szeleteket vágott a káposztából.

A vékony káposztacsíkokat besózta, éppen annyi sóval, hogy elég sós legyen ahhoz, hogy, felpuhuljon, jól átjárja a só a káposztát, de csak annyira, hogy még ehető legyen.

Ecettel meglocsolta és ennyi.

Tárkonyos vagy borsikás borecetet használok hozzá.

 

Nem állom meg, Mama káposztájába is teszek borsikafüvet.

 

 

Mama káposztasalátája lilahagymával

 

Mama fia – azaz az apátok nagyon szereti az Ibiéktől kapott jóféle lilahagymát – felkarikázom, besózom, és elkeverem a káposztasalátával, nagyon jó ízt adnak egymásnak.

(Fél fej káposztához egy lilahagymát szoktam tenni. Ha hozzáteszek borsikafüvet, köményt, fekete borsot = Édes káposztasalátája.))

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr74478547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása