Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.06. 19:40 mijemaja

Őzpörkölt egyszerűen magyarosan

Címkék: pörkölt hagyma vadak főétel majoránna zellerzöld #összes őzhús

Az őzpörkölt csontosabb húsokból az igazi, az elejéből (nyak, szegy), a bordákból, de persze a lényeg, hogy őzhús legyen. Attól egyszerű, hogy semmi vadas, különleges nincs benne – igazi pörkölt, s a lényeg a majoránna.

Felkockázom, kicsit nagyobb darabokra hagyva a húst, és letisztítom, de hagyok rajta ízesítésül némi zsiradékot.

 

Hozzávalók

-          fél kilónyi őzhús előkészítve, sima olajban pácolva

-          diónyi zsír vagy kevesebb zsírral egy kis szalonna összesütve

-          2-3 vereshagyma (mérettől függően)

-          1 ek őrölt csípős pirospaprika és egy húsos, édes paprika (vagy édesnemes őrölt pirospaprika és egy cső húsos erős paprika is)

-          Egyéb fűszerek: só, bors, lehet pici kömény, tk majoránna. ek zellerzöld

-          Vagy 2-3 aprózott paradicsom, vagy 1-2 ek sűrített paradicsom

 

Elkészítése:teljesen pörkölt készítés:

-          lábasba teszem a zsiradékot (vagy kisütöm a szalonnát, de benn is hagyom!)

-          Üvegesre pirítom rajta az összeaprított vereshagymát, félrehúzom, megszórom a piros paprikával, és jöhet bele az előre felkockázott őzhúst.

-          Legalább 10 percig pörkölöm, pörkölöm (tudjátok: és csak mosogat, mosogat…), vigyázva, ne égjen oda az alja.

-          Fűszerezem: sózom, borsozom, köménnyel, majoránnával szórom meg. Összeforgatom, és jöhet a húsos paprika no meg a paradicsom, mindkettő jól összevágva. Néha szoktam a paprikaízt tovább erősíteni 1-2 ek darált paprikával.

-          Pici vizet aláöntve puhára párolom.

-          A zellerzöldet a legvégén aprítom bele!

 

Jó hozzá szinte minden semleges étek: sós vízben főtt krumpli, tarhonya, de főzelékkel is finom.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr794490340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása