Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.06. 19:40 mijemaja

Vörösboros őzpörkölt Judithkától

Címkék: pörkölt gomba fokhagyma vadak főétel #összes őzhús

A bal oldali képet Judith készítette: így tálalta Balla sógor féle juhtúrós sztrapacskával és szalonnacsíkokkal az őzpörköltet. A jobb oldalin a kapott kóstolót tálaltam, juhtúrós-tejfölös-sajtos tésztát készítettem mellé köretnek. Apátok szerint nagyon illett hozzá, és dicsérte Judithka pörköltjét. Olyan illata volt, hogy ti is megkívántátok…

Ennyi dicséret után jöjjék a recept, amit leírtam Judithkáéknál.

 

Hozzávalók:

-          jó pár csík szalonna

-          két hagyma

-          egy cső paprika

-          kilónyi őzhús

-          fűszerek: só, bors, őrölt pirospaprika, tárkony és morzsolt majoránna

-          10 dkg fagyasztott áfonya

-          Egy kis doboz szárított erdei gomba

-          1,5 dl vörösbor

 

Elkészítése:

A szalonnacsíkokat Judith felvágja, és megpirítja, kisüti a zsírjukat, a megpirult szalonnát meg kiveszi, félreteszi a juhtúrós sztrapacska ízesítéséhez.

A zsírján két fej aprózott vereshagymát és egy apró kockára vágott paprikát megpirít.

Hozzáadja az őzikehús kockákat, és pörköli pár percig.

Fűszerezi sóval, borssal, pirospaprikával, tárkonnyal és még majoránnát is morzsol rá.

Annyi vízzel önti fel, ami éppen ellepi. Szinte puhára párolja.

Ekkor hozzászórja:

-          a 10 dkg fagyasztott fekete áfonyát

-          és beleteszi az egy doboz szárított erdei gombát.

Felönti másfél dl vörös borral, és puhára párolja.

Sűrű, rövid és ízes szaftja lesz!

 

Fontos! Ha el fogom készíteni, akkor a szárított erdei gombát beáztatom a párolás előtt, és az áztatólével öntöm fel a pörköltalapot párolni, szerintem így vélhetően még finomabb lesz.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr214490332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása