Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.08. 23:51 mijemaja

Cukkini sörtésztában Judithka tanácsa szerint

Címkék: sör köret feltét cukkini zöldségek bundázott rántott #összes

Kaptam Judithkától egy szép nagy biocukkinit (egy kolléganője termelte a kertjében). „Ez túl nagy mindenhez, mit kezdjek vele?” – „A két végéből készíts rántott cukkinit, a többi legyen leves vagy cukcsánka”- tanácsolta. (cukcsánka = lepcsánka, krumpli helyett cukkiniból, reszelve, besózva, kinyomkodva, tojással elkeverve, erősen sózva, borsozva, liszttel elkeverve- és merőkanállal adagolva bő olajban kisütve.)

 
Így is tettem, csak épp nem sima rántott cukkinit készítettem, hanem a sörtésztát választottam „bundának”.
 
A cukkini előkészítése:
-          felkarikázom 3-5 mm-es szeletekre. Pohárral kiszúrom a magocskás közepét, ha túl magos.
-          besózom, és állni hagyom.
 
Bundázás előkészítése:
-          egy tálba lisztet teszek
-          a másikba beleütök egy tojást, sózom és borsozom, aztán beleszitálok fele sima-fele réteslisztet 8-10ek mennyiséget. Amikor már nehezen keverem, akkor kezdem a sörrel hígítgatni, és addig keverem, locsolom a sörrel, mígnem sűrű palacsintatésztához, avagy híg galuskatésztához nem hasonlít az állaga. (Ez talán 1 dl sört igényel, a többi megy apátokhoz…)
Jót tesz neki a pihenés, 20-25 percig is lehet hagyni- néha átkeverve, de a túl sok pihentetés újfent nem jó, ne hagyjátok a tésztabundát egy órán túl állni! 
Cukkini készítése:
 
-          A cukkini karikákról letörlöm a sót, és beleforgatom a lisztbe, onnan villával átemelem a sörtésztába.
-          Sörtésztába átforgatom, hogy mindenütt belepje, szépen befedje.
-          Forró, bő olajban sütöm aranyszínűre mindkét oldalát a karikáknak. Vigyázok, mert elég gyorsan megsül.
-          Rácsra teszem, és papírszalvétára, hogy ne legyen olajos, mire a tányérotokra teszem.
 
-          Nekem és Dávidnak jobban ízlik, mint nektek… és szegény keresztapátok azt hitte, hogy rántott hús.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr464497343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása