Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.13. 14:17 mijemaja

Kínai fafülgomba saláta kínai kellel vagy simán gombasaláta kelkáposztával

Címkék: saláta gomba köret paprika chili zöldségek előétel kínai kel #összes

Őszinte leszek: ezt a salátát a kínai pirított tészta ihlette, valamint a maradék gomba és maradék kel felhasználásának ésszerűsége - aztán rájöttünk, milyen jó így vegavacsinak.

Kell hozzá:
-          kínai kelből 1/3-1/4-ednyi
-          szárított fafülgombából egy maroknyi
-          egy répa, egy kis zeller
-          egy citrom
-          Egy csípős és húsos zöldpaprika
-          zöldfűszer: kapor vagy petrezselyemzöld
-          kevés olaj
 
Előkészületek:
A gombát beáztatom 20 percre langyos vízbe.
A répát, a zellert lereszelem.
Paprikát csíkokra vágom (ereit rajta hagyom, had legyen csípős), és kockázom.
A kínai kelt laskára vágom.
 
Elkészítése:
 
Felteszek sós vizet forrni, mert abban fogom 5 percig inkább blansírozni, mint főzni a kelből vágott laskákatt.
 
Olajat hevítek serpenyőben, és azon pirítom meg a reszelt zöldségeket.
(Néha kis barnacukrot is szórok, az a kis karamell nem kínai - de finom...)
Rádobom a leszűrt gombát, jól átpirítom, aztán felöntöm egy kis jóféle villányi vörös borral.
Megpárolom 10-15 percig
Hozzáadom a frissiben leszűrt kínai kel csíkokat.
Átforgatom, és mehet az asztalra, ha melegen esszük, de hidegen is tökéletes körtnek, salátának, reggelinek, vega vacsorának...
 
Készítek egy mártást: 2 dl joghurtba teszek 1-2 ek olívaolajat, egy citrom levét, egy marék apróra vágott kaporzöldet, egy kis őrölt fekete borsot, esetleg szerecsendiót, összekeverem.
A alátát ezzel mártással kínálom.
 
Ha hidegen adom az asztalra, akár el is keverem a mártásával, úgy tálalom, megszórva valami magocskával: szezámmaggal, fekete szezámmaggal, fekete hagymamaggal, lenmaggal, ilyesmivel.
(Ha a maradékot kis liszttel megszórom, tejjel felforralom = gombás kelfőzeléket eszünk...)
 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr614505883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása