Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.13. 00:00 mijemaja

Sült kukorica még inkább grillezett kukoricacső

Címkék: köret grill desszert zöldségek előétel kukorica #összes

Apátok meséli, Töttösön rendszeresen sütötték nagyapátokkal a kukoricát: a sparhelten éppúgy, mint a traktortárcsákból készített kerti grillezéseken. A horvát tengerparton is mindenfelé találkozni az esti sétákon a sült kukorica árusokkal: az illatuk bennünket is gyakran elcsábít.

A legfontosabb: csak zsenge kukoricából finom!
Az is segít, ha egy kicsit előfőzöm a kukoricákat: akkor kevesebb idő alatt megsülnek, s nem égnek oda, mire megpuhulnak.
Rusztikus, ha úgy készítem, hogy a kukoricacsuhé egy részét rajtahagyom, hátrafordítom, és azt megfogva könnyű fordítani a grillrácson. (Egyébként egy jó fogó is elég…) 
 
Elkészítése:  Veszem a zsenge kukoricákat, leszedem róluk a csuhét.   A csuhé felső rétegét kidobom, a többit 2 részre osztom: a főzőedény aljára és a kukoricák tetejére teszem.  Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi őket. 
 
    Így teszem fel főni – a főtt kukorica így készül.
 
A sült kukoricához csak előkészítem a kukoricát a főzéssel - elég neki 20-25 perc (attól függően, mennyire zsenge). A vízből kivett kukoricák mennek a grillre vagy a sütőserpenyőbe.
Ha nincs grill, egy jó vasserpenyő is elég- abban is meglehet sütni a kukoricacsöveket akár szárazon, akár egy kis olajon - csak épp nem lesznek kellemesen füstösek.
 
Ha kevés a kukorica (vagyis főtt kukorica maradékot hasznosítok újra), akkor felvágom kis korongokra a csövet, úgy sütöm meg a serpenyőben – nagyon látványos így a tálalás!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr424497339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása