Apátok meséli, Töttösön rendszeresen sütötték nagyapátokkal a kukoricát: a sparhelten éppúgy, mint a traktortárcsákból készített kerti grillezéseken. A horvát tengerparton is mindenfelé találkozni az esti sétákon a sült kukorica árusokkal: az illatuk bennünket is gyakran elcsábít.
Tagline
2012.05.13. 00:00
Sült kukorica még inkább grillezett kukoricacső
Címkék: köret grill desszert zöldségek előétel kukorica #összes
A legfontosabb: csak zsenge kukoricából finom!
Az is segít, ha egy kicsit előfőzöm a kukoricákat: akkor kevesebb idő alatt megsülnek, s nem égnek oda, mire megpuhulnak.
Rusztikus, ha úgy készítem, hogy a kukoricacsuhé egy részét rajtahagyom, hátrafordítom, és azt megfogva könnyű fordítani a grillrácson. (Egyébként egy jó fogó is elég…)
Elkészítése: Veszem a zsenge kukoricákat, leszedem róluk a csuhét. A csuhé felső rétegét kidobom, a többit 2 részre osztom: a főzőedény aljára és a kukoricák tetejére teszem. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi őket.
Így teszem fel főni – a főtt kukorica így készül.
A sült kukoricához csak előkészítem a kukoricát a főzéssel - elég neki 20-25 perc (attól függően, mennyire zsenge). A vízből kivett kukoricák mennek a grillre vagy a sütőserpenyőbe.
Ha nincs grill, egy jó vasserpenyő is elég- abban is meglehet sütni a kukoricacsöveket akár szárazon, akár egy kis olajon - csak épp nem lesznek kellemesen füstösek.
Ha kevés a kukorica (vagyis főtt kukorica maradékot hasznosítok újra), akkor felvágom kis korongokra a csövet, úgy sütöm meg a serpenyőben – nagyon látványos így a tálalás!!!
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr424497339
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.