Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.20. 23:40 mijemaja

Kofta azaz egyiptomi fasírt bárányhúsból

Címkék: bárány sült grill főétel vagdalt húsok arab konyha #összes egyiptomból

Hozzávalók:
 fél kilónyi darált bárányhúshoz  egy szép nagy fej vereshagyma aprózva, pár gerezd fokhagyma összezúzva, egy tojás összefogni és a fűszerek:
-          Só, bors ízlés szerint, 1 tk őrölt római kömény, esetleg 1 tk koriander
-          1-1 kis csokor összevágott friss menta és petrezselyemzöld
-          Egy citrom reszelt héja,
-          Csípősnek őrölt chili ízlés szerint
 
Elkészítés:
 
1.      Tálba teszem a húst, abba ütöm a tojást, beleszórom a fűszereket, az aprózott hagymát, fokhagymát (ha van zöldhagyma, az is jó összeaprítva).
2.      Összedolgozom a húsmasszát, lazíthatom egy fröccsentési szódával. Ha grillezni akarom, érdemes beledolgozni 1-2 ek olajat is!
3.      Vagy kis gombócokat formázok, vagy kis húsrudakat (a’la mitetei), és érdemes hidegre tenni, mert úgy sütéshez jobban összeáll.
4.      Grillen sütéshez csak felteszem a rácsra a húsgombócokat.
5.      Sütőben sütéshez a tepsit kiolajozom, beleteszem egymás mellé (de ne érjenek össze!) a húsgombócokat/húsrudakat.
6.      Nagyon magas tűznél ropogósra sütöm.
 
Szerintem igen jó és egyszerű étel!!! Persze részrehajló vagyok, szeretem a miteteit (miccset Romániában), a csevapcsicsát (csevabot Horváthonban), ez pedig épp ezekre a száraz, finom darált és ha lehet füstös húskolbászkára hajaz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr484528436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása