Nagyon finom, egyszerű, nem negédes, krémes finomságot hozott Anna, és addig sírtam nála, mígnem megkaptuk a receptjét is. Őrizzétek meg, igen egyszerű, de nagyon finom ez a vaníliapudingos-tejszínhabos krém, és Annának abban is igaza van, hogy ezt eperrel is, áfonyával is ki kell még próbálnunk!
A tésztája egyszerű piskóta, lehet házilag sütött, de bolti is – de az utóbbit tapasztalatunk szerint pár csepp rumaromás tejjel érdemes puhítani – szerintem ezzel még finomabb is J).
1. Egy zacskónyi vaníliás pudingport kikeverünk az előírt mennyiség ¾-ének megfelelő (kb. 3,5-4 dl) tejjel. Kb. egy kiskanálnyi vaníliaaromát rakunk bele.
2. 300 ml tejszínből (vagy habporból) tejszínhabot készítünk, és óvatosan belekeverjük a vaníliakrém 2/3-át.
Így a krémmel lesz tartása, és a torta szebb lesz.
3. Megtöltjük a piskótát, és felkarikázunk 1-2banánt. A banánkarikákat citromlébe mártjuk (finomabb, pikánsabb és nem barnulnak meg), majd belerakjuk a krémbe.
4. A megmaradt 1/3-adnyi vaníliakrémmel befedjük a torta külsejét, és díszítjük.
Eperrel és áfonyával is nagyon finom!!!!!!!!!!!!
A receptnél a „díszítjük” kitétel egyszerűségére hívnám fel a figyelmeteket: nézzétek meg, Anna milyen ügyesen formázta a marcipán rózsákat…