Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.23. 18:23 mijemaja

Anna banános vaníliás tortája

Címkék: banán tejszín eper piskóta áfonya desszert torták sütemények #összes vaníliás puding schmidt annától

Nagyon finom, egyszerű, nem negédes, krémes finomságot hozott Anna, és addig sírtam nála, mígnem megkaptuk a receptjét is. Őrizzétek meg, igen egyszerű, de nagyon finom ez a vaníliapudingos-tejszínhabos krém, és Annának abban is igaza van, hogy ezt eperrel is, áfonyával is ki kell még próbálnunk!
 
A tésztája egyszerű piskóta, lehet házilag sütött, de bolti is – de az utóbbit tapasztalatunk szerint pár csepp rumaromás tejjel érdemes puhítani – szerintem ezzel még finomabb is J).
 
1. Egy zacskónyi vaníliás pudingport kikeverünk az előírt mennyiség ¾-ének megfelelő (kb. 3,5-4 dl) tejjel. Kb. egy kiskanálnyi vaníliaaromát rakunk bele.
 
2. 300 ml tejszínből (vagy habporból) tejszínhabot készítünk, és óvatosan belekeverjük a vaníliakrém 2/3-át.
Így a krémmel lesz tartása, és a torta szebb lesz.
 
3. Megtöltjük a piskótát, és felkarikázunk 1-2banánt. A banánkarikákat citromlébe mártjuk (finomabb, pikánsabb és nem barnulnak meg), majd belerakjuk a krémbe.
 
4. A megmaradt 1/3-adnyi vaníliakrémmel befedjük a torta külsejét, és díszítjük.
 
Eperrel és áfonyával is nagyon finom!!!!!!!!!!!!
 
 
A receptnél a „díszítjük” kitétel egyszerűségére hívnám fel a figyelmeteket: nézzétek meg, Anna milyen ügyesen formázta a marcipán rózsákat…
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr514542176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása