Éppen Dalma csokis sütije és egy tejeskávé társaságában üldögéltem, amikor Gábor meglátogatott. A sütiszelet vitathatatlanul széles volt, ezért jószívvel egyből felkínáltam felezésre, majd a választás lehetőségét is biztosítva, elmondtam neki, hogy van még egy szelet Dalma azon almás sütijéből, amit Tamás bátyja „brutálisan finomnak” minősített. Tényleg jó az almás, de szerintem ez a csokis sokkal finomabb- felelte Gábor, - a teteje ugyan kemény egy kicsit, de alatta olyan puha, néha szinte folyós a csokitól… én inkább erre szavazok.
Igaza volt, de a puha csokis, néha elfolyósan csokis belső és a külső, repedt kéreg együttes harmóniája olvasztotta olyan finommá a számban ezt a sütit.
Muszáj volt felhívnom Dalmát és nyilatkoztatni az elkészítés mikéntjéről.
Íme, Dalma receptje, ahogyan elküldte nekem:
Csupacsoki-torta
hozzávalók:
2 egész tojás
15 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
4 dkg cukormentes kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
20 dkg liszt
2,5 dl tej
30dkg étcsokoládé
elkészítés:
Habosra keverjük a két egész tojást. Hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a kakaóport, összekeverjük és beledolgozzuk a baracklekvárt. Külön tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral , beleszitáljuk a masszába és hozzáöntjük a tejet. Simára keverjük a tésztát. Lereszeljük a csokoládé felét és belekeverjük a tésztába.
Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit vagy tortaformát és belesimítjuk a tésztát. A félretett csokoládét apró darabokra törjük és ráhintjük a tésztára. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20-30 perc alatt készre sütjük.